MALA NADA ZA UZVRAT

Zagreb hrabro pao, moćna Barca osvojila Arenu!

09.04.2015 u 21:57

  • +10

RK PPD Zagreb - FC Barcelona

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici rukometne Lige prvaka, Zagreb je u ispunjenoj Areni izgubio od velikog favorita Barcelone 23:25 (10:14)

Iznenađenje se ipak nije dogodilo. Ove sezone su u najjačem rukometnom natjecanju u Areni padale velike momčadi (Kiel, PSG, Kolding), no ne i moćni katalonski sastav. Hrvatski prvak pružio je žestoki otpor, ali je Barcelona i dalje zasad ostala nerješiv izazov za Zagrebaše.

Igrači PPD Zagreba dobro su se držali u uvodnim minutama zahvaljujući obrani, dok u napadu nisu imali riješenja za Barcine grubijane. Nakon desetak minuta domaća momčad upala je u krizu, a gosti su to odmah iskoristili i stigli do značajnije prednosti (i do pet gola razlike) koju više nisu ispuštali.

U tim trenucima vidjelo se da je prevaga bio Karabatić, kojeg je uoči susreta zagrebačka publika dobro izviždala, a sjajan u prvom poluvremenu je bio i neumoljivi Sigurdsson. Vujovićeva družina mučila se s napadačkim akcijama sve do odlaska na odmor pa je poslije 30 minuta bila na zaostatku od 10:14.

U nastavku Barca nije popuštala, no zahvaljujući ubojitom Stepančiću (devet golova), koji je iz daljine bušio Šarića, te dobrom Iviću na vratima, gostujući sastav nije mogao prelomiti utakmicu. I nada je za PPD Zagreb tinjala.

Naš prvak se hrabro borio te u završnici smanjio na minus jedan (23:24), imao čak priliku i za izjednačenje, ali nije uspio. Na kraju je Barca stigla do slavlja 23:25.

Bez obzira na poraz mladi Vujovićev sastav predstavio se u dobrom svjetlu protiv prvog favorita Lige prvaka iako je jasno da bi pobjeda u uzvratu (18. travnja) i prolazak na Final Fouru bio ravan sportskom čudu.

'Krivo nam je. Htjeli smo navijačima pokloniti barem neriješeno. Bili smo ukočeni u prvom dijelu i tu je Barcelona sve riješila. Možemo žaliti za našim prilikama', rekao je Stepančić.


PPD ZAGREB - BARCELONA 23-25 (10-14)
Arena Zagreb - 15,000 gledatelja; Suci: Csaba Dobrovits i Peter Tajok (Mađarska)
PPD ZAGREB: Ivić, Stevanović; Kovačević, Brozović 2, Horvat 5 (4), Obranović, Stepančić, J.Valčić 2, Čelica, Mandalinić 3, Pavlović, Šebetić, Šprem, Stepančić 9, Šušnja 1, T.Valčić, Vuglač 1
BARCELONA: Šarić, Vargas Moreno; Sigurdsson 4, Tomas 5, Sorhaindo 1, Rutenka, Lazarov 5 (3), Karabatić 6, Arino, Noddesbo, Entrerrios 1, Raul, Sarmiento 2, Gurbindo 1, Jallouz, Saubich
SEDMERCI: PPD Zagreb 4/4, Barcelona 3/4
ISKLJUČENJA: PPD Zagreb - 6 minuta, Barcelona - 4 minute