SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Zadovoljstvo nakon pregleda Sljemena

16.07.2012 u 15:23

Bionic
Reading

U ponedjeljak nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, direktor FIS utrka Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara izrazio je zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru Vip Snow Queen Trophy slaloma za skijašice i skijaše

Hujara je posebno istaknuo kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa koje su na programu FIS Svjetskog kupa najmanje do 2016.g. do kada su napravljeni kalendari.

Hujara nije propustio spomenuti da sljemenske utrke visoko kotiraju među utrkama Svjetskog kupa uz bok utrkama u Kitzbühelu i Wengenu, te je želio posebno istaknuti veliku podršku Svjetske skijaške federacije - FIS, Gradu Zagrebu i Organizacijskom odboru na besprijekorno obavljenoj organizaciji utrke te naglasio da ove godine nema nikakvih primjedbi na tehničkoj inspekciji i da je ona ovaj put u funkciji promocije utrke.

Hujara je spomenuo i realni problem potrebe poboljšanja vodnih kapaciteta i izgradnje još jednog akumulacijskog jezera za proizvodnju snijega na Sljemenu. Istaknuo je kako jezero nije uvjet za održavanje utrka, ali bi uvelike pomoglo kako organizatorima u lakšoj pripremi tako i smanjenju rizika od otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda, ali i produženju skijaške sezone za rekreativce na Sljemenu.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je da je ponosan organizacijom utrka Vip Snow Queen Trophy koja je kruna sportskih događanja u Gradu Zagrebu i uvelike doprinosi turističkoj ponudi i pozicioniranju Zagreba i Hrvatske na svjetskim kartama. Što se tiče izgradnje jezera i gondole prema vrhu, Bandić je istaknuo je da se čeka izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica i da će nakon toga Zagreb podržati te projekte.

Direktor utrke Vip Snow Queen Trophy 2013 Vedran Pavlek napomenuo je da će se u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održati 4. siječnja (ženska) i 6. siječnja (muška), a to je već deveti put da se održava ženska slalomska utrka, te šesti put muška. Ženska utrka će u 2013. godini biti noćna, dok ce muška biti dnevna, nakon koje se ponovno na program vraća humanitarna utrka legendi koja će na programu biti i u sljedećim sezonama.