LIGA PRVAKA

Zadnja prilika za preostala četiri mjesta

25.11.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Nakon petog kola Lige prvaka, dosta toga je jasno. Prolazak dalje već su osigurali Tottenham, Inter, Lyon, Schalke, Man. United, Valencia, Barca, Bayern, Chelsea, Milan i Šahtar. U posljednjem kolu će se riješiti pitanje i ostalih sudionika Lige prvaka

Pretposljednje, peto kolo Lige prvaka iznjedrilo je 12 momčadi koje su osigurale prolazak u sljedeći krug natjecanja. Ostalo je još popuniti četiri mjesta. Tako će u skupini D borbu za drugo mjesto voditi danski Kopenhagen i ruski Rubin. Dijeli ih samo bod, no danski predstavnik će u posljednjem kolu  tražiti bodove protiv zadnjeg Panathinaikosa, dok će Rubin morati na gostovanje kod Barcelone.

U skupini E Roma je praktički osigurala nastavak jer ima tri boda više od trećeplasiranog Basela, a u posljednjem kolu igra protiv rumunjskog Cluja. Sasvim je jasno da su šanse švicarskog predstavnika za prolaz više teoretske, nego realne. Slična situacija je i u skupini F. Tamo je Chelsea osigurao prvo mjesto, dok drugo drži Marseille s tri boda prednosti ispred moskovskog Spartaka. Francuski predstavnik na korak je do osvajanja drugog mjesta i teško da će propustiti tu priliku.

Najzanimljivija situacija je u skupini H. Ukrajinski Šahtar Srne i Eduarda sigurno je prvi, dok drugo mjesto kolo prije kraja dijele Arsenal i Braga s po devet bodova. S obzirom da 'topnici' u posljednjem kolu dočekuju Partizan, a Braga ide Šahtaru u Donjeck, u prednosti je londonski klub kojem će teže biti remizirati protiv beogradske momčadi, nego Bragi otkinuti koji bod Šahtaru.