ABA LIGA

Zadar bez iznenađenja u Beogradu kod Crvene zvezde, ali je dobio najmlađeg kapetana u povijesti kluba

02.01.2021 u 19:55

Bionic
Reading

U susretu 13. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na gostovanju u Beogradu izgubio od Crvene zvezde sa 66:81, a susret je obilježio 17-godišnji Duje Brala postavši najmlađi kapetan u povijesti Zadra

Zadrani su ovu utakmicu igrali bez trenera Veljka Mršića, Justina Cartera i kapetana Dominika Mavre. Izostankom Mavre 17-godišnji Brala preuzeo je kapetansku traku i postao je najmlađi kapetan u povijesti kluba.

Crvena Zvezda je već u prvom dijelu utakmice pokazala svoju kvalitetu i širinu i nakon prvih 20 minuta imala je 15 koševa viška (43:28).

U drugom dijelu Beograđani su držati kontrolu nad utakmicom i rutinski stigli do nove pobjede.

'Utakmica nam je došla u najgorem trenutku. Imali smo dosta problema, prvo nam je trener imao koronu, a nakon toga i dva bitna igrača. Bili smo u samoizolaciji, teško je nakon tri kolektivna treninga doći igrati protiv Zvezde. Dobro smo otvorili dok smo imali snage i koncentracije. Ponosan sam na dečke kako su odradili posao veći dio utakmice, međutim u pojedinim momentima Zvezdina kvaliteta došla je do izražaja i prelomili su utakmicu', kazao je Ivan Perinčić, koji je vodio Zadar.

Domaćine su do pobjede predvodili Corey Walden sa 12 koševa i šest asistencija, Ognjen Dobrić sa 12 koševa i sedam skokova, te Johnny O'Bryant sa 10 koševa i osam skokova.

Kod Zadra najefikasniji su bili Aleksandar Bursać sa 15 koševa, Martin Junaković sa 13 koševa, te Kodi Justice sa 12 koševa. Chinanu Onuaku je upisao 11 poena i dodao 12 skokova.

Crvena zvezda vodi na ljestvici sa skorom 10-2, dok je Zadar pretposljednji sa učinkom 2-7.