FIFA_SP_2018.svg

nešto ne štima

Zabrinuti Španjolci na korak do okršaja s Hrvatskom na SP-u: Zreli smo da nas netko pregazi!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 26.06.2018 11:23
  • Objavljeno 26.06.2018 u 11:23
Bionic
Reading

Katastrofalna igra španjolske reprezetacije u dvoboju protiv Maroka izazvala je razočaranje tamošnje javnosti koja sada sumnja u mogućnosti 'furije' u nokaut fazi natjecanja...

'Tako se ne može igrati na SP-u!', naslov je dnevnika Marce nakon 2:2 španjolske reprezentacije protiv Maroka, rezultata ostvarenog zahvaljujući izjednačujućem pogotku Iaga Aspasa u sudačkoj nadoknadi utakmice.

  • +24
SP 2018., skupina B: Španjolska - Maroko Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Drugi put će nas netko pregaziti,' zaključuje spomenuti ugledni sportski dnevnik i traži krivce za očajnu igru, s obzirom da su Marokanci imali još tri velike prilike i susret je mogao ružno završiti za 'furiju'.

Navijači najveće krivce vide u Davidu de Gei koji je slabo otvorio SP, ali i u obrani u kojoj Carvajal, Alba, Ramos i Pique rade previše pogrešaka, dok je u anketi čak 72% glasača reklo da im se ne sviđa udarna momčad Fernanda Hierra, s Diegom Costom, Iscom i Davidom Silvom u napadu, a Iniestom, Busquetsom i Alcantarom iza njih. Misle da bi Aspas, Asensio i Rodrigo trebali dobiti veću minutažu, dok bi Silva trebao na klupu, a možda čak i legendarni Iniesta koji navodno fizički više nije spreman za vrhunski nogomet.

Španjolska je na SP došla kao jedan od favorita, ali dan prije početka nogometne smotre potjeran je izbornik Julen Lopetegui zbog skandala oko preuzimanja u tajnosti Reala i to se osjeća u reprezentaciji koja je izgubila samopouzdanje.

'Možemo biti sretni što smo završili prvi u grupi. No, moramo biti samokritični jer primiti pet golova u tri utakmice nije način na koji se može nastaviti,' priznao je u zadnji čas postavljeni novi izbornik Fernando Hierro.

U nedjelju će Španjolci u borbi za četvrtfinale igrati protiv Rusije, a nakon toga nadamo se obračunu s našom reprezentacijom. Nemamo ništa protiv da nastave ovako loše igrati...