BITI ILI NE BITI

Za vaterpoliste je ovo psihološki najteže

18.01.2016 u 11:14

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija pred najtežom je utakmicom na Europskom prvenstvu. U utorak, 19. prosinca u 20.15 sati u beogradskoj Kombank areni sastaju se stari rivali - Hrvatska i Mađarska

Jedna od najboljih reprezentacija svijeta - Mađarska lovi plasman na Olimpijske igre, dok se Hrvatska bori za novu medalju na velikim natjecanjima. Ovo prvenstvo izabranici Ivice Tucka žele medalju. Izravan prijenos utakmice možete pratiti na HTV 4.

'Čeka nas četvrtfinale protiv vrhunskog protivnika Mađarske, koja osim što je u lovu na medalje, bori se i za kvalifikacije za Olimpijske igre tako da će ovo biti izuzetno teška utakmica. Ako odigramo kvalitetnu obranu i spriječimo njihove golove iz kontra napada bit ćemo na dobrom putu da ostvarimo odličan rezultat', izjavio je kapetan Josip Pavić.

Atmosfera u Hrvatskoj reprezentaciji je odlična. Zdravstveni status je zadovoljavajući, motivacije ne nedostaje, svi jedva čekaju početak četvrtfinalnog dvoboja. Reprezentativac Damir Burić očekuje najtežu utakmicu na prvenstvu.

'Ovo će biti najbitnija utakmica i psihološki najteža. Pobjedom ulazimo u borbu za medalje, a porazom doživljavamo neuspjeh na Europskom prvenstvu. Psihološki će ta utakmica biti jako teška. Nadam se da ćemo odigrati na jednom visokom nivou, jedino na taj način možemo pobjediti Mađarsku reprezentaciju!'

Za Hrvatsku će protiv Mađarske igrati: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

'Već u utakmici s Nizozemskom misli su bile usmjerene na četvrtfinalnu utakmicu. Jedini ispravan i pravi put kojim možemo pobijediti utakmicu je čvrsta obrana, koja nas jedina može dovesti do dobrog rezultata i pobjede', zaključio je Anđelo Šetka.