ODLUKA MOSKOVSKOG SUDA

Za slavnu američku košarkašicu nastavlja se noćna mora u Rusiji; dok joj prijeti višegodišnja robija u istražnom zatvoru nema uvjete ni za spavanje

18.03.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Američka košarkašica Brittney Griner neće tako ubrzo napustiti ruski zatvor, moskovski sud produljio joj je pritvor još dva mjeseca

Život poznate košarkašice okrenuo se za 360 stupnjeva. Dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja te osvajačica WNBA lige još u veljači je uhvaćena u međunarodnoj zračnoj luci Šeremetjevo u Moskvi, policijski psi nanjušili su ulje hašiša.

Griner, koja kada ne igra u SAD-u za Phoenix Mercury, nosi dres ruskog Ekaterinburga, završila je iza rešetaka, a ovih dana saznala je novu lošu vijest, jer joj je na zahtjev moskovskih tužitelja pritvor produljen do 19. svibnja, a za takvo kazneno djelo prijeti joj kazna do čak 10 godina zatvora.

Ekaterina Kalugina, predstavnica Moskovskog javnog nadzornog povjerenstva (ONK), posjetila je Griner u istražnom zatvoru kako bi utvrdila kako se s njom postupa. Ona  je također tvrdila da američki konzul nije posjetio zvijezdu Phoenix Mercuryja, unatoč spremnosti ruskih vlasti da 'stvore sve uvjete' za njegov posjet.

No, Colin Allred, teksaški kongresmen i američki predstavnik u Rusiji koji je rekao da je Griner uhićena 17. veljače, tvrdi suprotno odnosno da nije odobren konzularni posjet košarkašici.

Griner bi trebala dijeliti zatvorsku sobu s još dvije ženske osobe koje su kao i one bile bez dosjea, a jedina poteškoća za igračicu je to što je krevet na kojem odmara i spava jednostavno prekratak za njezinu visinu od 2,06m.