SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL

Wings for Life World Run rasprodan: Rekordnih osam tisuća trkača na startu u Zadru!

25.04.2017 u 14:33

Bionic
Reading

Ovogodišnje hrvatsko izdanje Wings for Life World Run utrke bit će zaista posebno. Rekordnih osam tisuća natjecatelja jurnut će 7. svibnja u 13 sati sa zadarskog Foruma prema Jadranskoj magistrali, svi samo s jednom željom: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima...

Wings for Life World Run počet će u Zadru i na još 24 lokacije svijeta. U istom trenutku. S istim ciljem – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Trčat će se na svih šest kontinenata.

Četvrtu godinu zaredom, Zadar će postati domaćin globalnom pokretu koji je 2014. godine predstavio potpuno novi koncept utrke, prilagođene svim razinama trkača – od profesionalaca, amatera, ali i sudionika u kolicima. Čak 8000 trkača sudjelovat će u ovogodišnjoj utrci, a oni dolaze iz svih dijelova svijeta.

Južnoafrička Republika, Norveška, Australija, Finska, Francuska, Norveška, Mađarska, Austrija i Velika Britanija samo su neke od zemalja koje će imati svoje predstavnike na zadarskoj Wings for Life World Run utrci. Trkači dolaze iz preko 40 zemalja, a kada je u pitanju Lijepa naša, najbrojniji će na startu biti Zagrepčani, potom Zadrani, zatim Riječani, ali i trkači iz skoro svakog kutka naše zemlje. U utrci će sudjelovati i stari i mladi, oni najmlađi od 16 godina, a najstariji trkač i trkačica imaju čak 84 i 80 godina.

Slike Zadra, cijele Jadranske magistrale i našeg prekrasnog Jadrana ponovno će obići cijeli svijet. Utrku će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta. Hrvatska će i ove godine biti jedna od tri najmasovnije Wings for Life World Run utrke na svijetu, što dovoljno govori pa je spektakl na stazi 7. svibnja definitivno zajamčen...