NAKON ŠUKERA I PETRIĆA

West Ham traži treću sreću s hrvatskim napadačima

03.01.2014 u 17:20

Bionic
Reading

Britanski Mirror opet piše o zanimanju engleskog prvoligaša West Hama za dovođenjem hrvatskog reprezentativnog napadača Nikice Jelavića

Mirror podsjeća kako je West Ham razmatrao mogućnost za potpisivanjem Jelavića i prije nego je on u siječnju 2012. godine prešao iz Rangersa u Everton, ali tada u West Hamu nisu bili sigurni može li Jelavić formu i golgeterske mogućnosti koje je demonstrirao na škotskim travnjacima prenijeti i u englesku Premierligu.

Jelavić je ove sezone u Evertonu odigrao samo 9 utakmica u Pemierligi i nije zabio niti jedan gol. Pao je u drugi plan što mu, dakako, remeti ambiciju za nastupom na Svjetskom prvenstvu idućeg ljeta, pa bi njegov odlazak s Goodison Parka u siječnju mogao odgovarati i njemu i njegovom klubu. West Hamovi vlasnici odlučili su zasad podržati menadžera Sama Allardycea iako se ''čekičari'' nalaze na pretposljednjem, 19. mjestu u prvenstvu, u zadnjih sedam kola osvojili su samo dva boda, a navijači žele njegov odlazak.

Jelavić mora pronaći izlaz iz krize do ljeta i Brazila


Mirror piše da će Allardyce dobiti novac za dovođenje dvojice napadača u siječnju. Uz Jelavića, na meti West Hama je i Ganac Asamoah Gyan, član Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg londonski klub želi posuditi. West Hamu silno trebaju napadači, budući da Andy Carroll ne igra cijelu sezonu zbog ozljede pete i ne zna se kada će se vratiti u akciju, dok Carltonu Coleu kratkoročni ugovor istječe 20. siječnja, a Harry Redknapp ga želi dovesti u QPR.

Dođe li Jelavić na Upton Park biti će peti hrvatski igrač koji je zaigrao za West Ham. Led je probio Slaven Bilić 1995. godine, a sezonu kasnije pridružio mu se i Igor Štimac. 1999. čekičari su u Davoru Šukeru dobili i prvog hrvatskog napadača u povijesti a ovoga ljeta pokušali su s Mladenom Petrićem. Obojica napadača nisu ostavila blistav trag u ovom ponosnom klubu, Šuker je zabio tri pogotka u 13 nastupa 2000. godine, a Petrić je krajem prošle godine dobio otkaz nakon samo četiri nastupa. Nikica je sjajno počeo premierligaški staž u Evertonu, no nalazi se u teškoj golgeterskoj krizi i u pravo u Londonu mogao bi uhvatiti novi zalet koji bi ga približio minutaži na ljetošnjem SP-u.