SUPROTNA RAZMIŠLJANJA

West Ham se seli, navijači Spursa slave

11.02.2011 u 17:37

Bionic
Reading

Engleski nogometni premierligaš West Ham United pobijedio je Tottenham u borbi za dobivanje prava na korištenje Olimpijskog stadiona u Londonu nakon Olimpijskih igara 2012. godine

Vodstvo kompanije Olympic Park Legacy Company (OPLC), kojoj je povjerena odluka o budućnosti Olimpijskog stadiona, jednoglasno se odlučilo za West Ham. 'Čekičari' su pobijedili 'spurse' jer imaju namjeru zadržati atletsku stazu, dok su u Tottenhamu željeli ukloniti atletsku stazu kako bi imali isključivo nogometni stadion.

'Ovo je jedan od važnijih dana u klupskoj povijesti. Sada ćemo imati priliku razviti se u veliki klub', kazao je dopredsjednik West Hama Karren Brady.

I dok je odluka OPLC-a razočarala vodstvo Tottenhama, navijači Spursa su oduševljeni. Od prvog dana su se protivili napuštanju White Hart Lanea i 'poraz' su prihvatili s osmijehom na licu.

'Ovo je vjerojatno jedini put u životu da sam navijao za West Ham. Svi smo oduševljeni odlukom OPLC-a. Olimpijski stadion nema dušu i bila bi prava tragedija da smo napustili naš dom', kazao je Tim Framp, glasnogovornik N17, jedne od najvećih skupina navijača Spursa.

Konačnu odluku od budućnosti stadiona donijet će britanska vlada i londonski gradonačelnik Boris Johnson, no očekuje se da će se oni voditi prema preporukama OPLC-a.

Olimpijski stadion u Londonu prima 80.000 gledatelja, a njegova izgradnja stajala je 796 milijuna eura. Nakon OI njegov bi kapacitet trebao biti smanjen na 60.000 gledatelja, a radovi će koštati dodatnih 100 milijuna eura. West Ham trenutačno igra na stadionu Upton Park koji prima 35.000 gledatelja.