LONDONSKI OBRAČUN

Wengerova 1000. utakmica inspirirala Mourinha

21.03.2014 u 19:26

Bionic
Reading

Uoči subotnjeg premierligaškog derbija protiv Arsenala na Stamford Bridgeu menadžer Chelseaja Jose Mourinho puno je govorio o sljedećem suparniku

Spomenuta će utakmica biti jubilarna 1000. za Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera u aktualnoj ulozi, a iako je nahvalio Arsenal i Wengera, Mourinho nije podsjetio podsjetiti francuskog stručnjaka da njegova trofejna suša traje skoro devet godina.

'Divim se njemu (Wengeru) i Arsenalu jer nije moguće imati 1000 utakmica iza sebe ako nije riječ o fantastičnom klubu u smislu potpore menadžeru, posebice u lošim trenucima kojih je bilo prilično puno,' rekao je Mourinho, aludirajući na činjenicu da je Arsenalov posljednji osvojeni trofej bio FA Cup 2005. godine.

Wenger je u lovu na svoju prvu pobjedu protiv Mourinha u desetom ogledu, ali portugalski menadžer inzistira kako nije riječ o menadžerskom, već o ogledu dvaju momčadi.

'To nije važno. Ne igram ja protiv njega, nego Chelsea protiv Arsenala. Nisam igrao protiv Arsenala kao trener Intera, Real Madrida ili Porta, samo sa Chelseajem. Statistika ne igra ulogu. Utakmica je utakmica. Ne radi se o treneru protiv trenera već o momčadi protiv momčadi,' dodao je Portugalac.