KRIVA ODLUKA

Webber priznao svoju najveću pogrešku u karijeri

19.09.2013 u 10:53

Bionic
Reading

Australski veteran Mark Webber na kraju će sezone napustiti Formulu 1, a priznaje da mu je najveća pogreška bio prelazak u Williams 2005. godine

Webber je karijeru započeo za volanom Minardija 2002. godine, a već je u prvoj utrci karijere u Melbourneu za volanom iznimno sporog bolida osvojio peto mjesto. Uslijedile su dvije godine u Jaguaru, a onda prelazak u Williams, što priznaje da je bila najgora odluka u njegovoj karijeri, s obzirom da mu se u isto vrijeme nudilo mjesto u Renaultu, koji je imao šampionski bolid te godine.

'Nažalost, odbio sam ponudu, ali to tako ide. Nije to bila dobra odluka,' priznao je Mark Webber koji je zatim 2007. godine donio pravu odluku i prešao u Red Bull, koji se pokazao kao pobjednički bolid od 2009. godine na dalje. No, osim 2010. nije se uspijevao nositi s timskim kolegom Sebastianom Vettelom, a s 37 godina odlučio je napustiti elitno automobilističko natjecanje.

'Zadnjih godina strast i želja su počeli blijediti, a ovo nije sport u kojem se trebaš natjecati, ako nisu u stanju dati sto posto.'

Webber nije imao dobar odnos sa svojim timskim kolegom, no priznaje da mu nije bilo ugodno dok su gledatelji zviždali Vettelu u Monzi.

'To je njihov izbor kako će gledati na ono što Vettel radi. Ali Usainu Boltu i Rogeru Federeru baš i ne zvižde,' zaključio je Australac koji tvrdi da još uvijek dobiva ponude F1 momčadi, no njegova odluka da potpiše za Porsche i vozi utrke izdržljivosti je konačna.