O SVEMU, ALI I O...

Wawrinka o najvećem teniskom skandalu i Kyrgiosu

02.01.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Stanislas Wawrinka jedan je od rijetkih tenisača koji su posljednjih godina bili toliko dobri da pomrse račune 'velikoj četvorki' (Đoković, Nadal, Federer, Murray), no i dalje je vrlo skroman u ciljevima za 2016.

Švicarski tenisač je u posljednje dvije godine osvojio dva Grand Slama (Australian Open, Roland Garros) što je više nego što je uspjelo Nadalu i Federeru zajedno u tome razdoblju. U 2015. ga je posebno upamtio dominantni Đoković, jer je Wawrinka slavio u finalu French Opena te je tako spriječio prvog tenisača svijeta da osvoji sve Grand Slamove u istoj godini.

Bez obzira na sjajne rezultate i predstave na terenu, Wawrinka se ne razbacuje bahatim najavama. Naprotiv...

'Tri godine su otkad sam se vratio u TOP 10, sada sam među pet najboljih. Da, znam da sam u dvije godine osvojio dva Grand Slama, ali to je i dalje nešto za mene nevjerojatno, nešto što nije normalno i zato mi je teško pred sebe stavljati cilj ponovno osvajanje Grand Slama', rekao je Wawrinka te dodao:

'Znam koliko je to teško, koliko je taj izazov golem. Zato mi to nije cilj. Predaleko je to da bih si takvo nešto postavljao. Moj cilj je pojaviti se u najboljoj formi na Grand Slamu i tada znam da mogu pobijediti svakoga. Ali za to morate cijelu godinu raditi prave stvari.'

Wawrinka ima 30 godina. Koliko misli još igrati?

'Nadam se da mogu igrati još dosta godina. Trudit ću se trajati što duže. Na kojem mjestu ću biti, na kojoj razini? To ne znam. Uvijek ću ići do krajnjih granica kako bih bio na vrhu i vidjet ćemo što će biti.'

Wawrinka još nije odlučio hoće li na Olimpijskim igrama u Riju igrati u paru s Federerom. Inače, njih dvojica su 2008. u Pekingu osvojili zlato.

U svojim intervjuima na kraju 2015. Švicarac se prisjetio jednog neugodnog događaja kada mu je za vrijeme meča Nick Kyrgios viknuo kako mu drugi tenisač (Kokkinakis) spava s djevojkom (navodno je mislio na Donnu Vekić).

'Vidio sam ga na natjecanju ITPL. Bili smo u istoj momčadi i stvari su u redu', bio je kratak i jasan Wawrinka.