AUSTRALSKI SAN

Wawrinka: Igrati švicarski finale bilo bi nevjerojatno!

23.01.2014 u 15:44

Bionic
Reading

'Radim naporno svakog dana kako bih pobjeđivao u mečevima. Nisam očekivao plasman u finale Grand Slama, a večeras se on dogodio pa sam stoga jako sretan', komentirao je švicarski tenisač Stanislas Wawrinka

Osmi nositelj u polufinalu je savladao Čeha Tomaša Berdycha 6-3, 6-7(1), 7-6(3), 7-6(4) za tri sata i 31 minute igre i u finalu će igrati protiv boljeg iz ogleda između sunarodnjaka Rogera Federera i Rafaela Nadala.

'Bez riječi sam, to je nevjerojatno. Tako sam sretan što sam pobijedio i izborio svoj prvi finale ovdje', dodao je Wawrinka nakon meča u kojem nije izgubio svoj servis, a tek je jednom bio suočen s break-loptom.

Wawrinka je došao do finala u svom 36. nastupu na nekom Grand Slam turniru, a postao je tako tek drugi Švicarac nakon Rogera Federera kojem je to uspjelo. Na najnovijem izdanju ATP ljestvice Wawrinka će preskočiti Federera kao prvi švicarski reket ukoliko Federeru ne uspije za rukom osvojiti turnir. 'Čarobnjak' iz Basela švicarski je prvi reket od 2001. godine.

Upitan koga bi radije imao za suparnika u finalu, Wawrinka je ispalio:

'Bilo bi dobro kada bi obojica odustali (smijeh). Moj omjer protiv Rafe nije tako dobar, kao ni protiv Rogera. Ali zasigurno bi igrati švicarski finale bilo nevjerojatno, nevjerojatno za Švicarsku. On je najbolji igrač ikad, a ovo je moj prvi finale (Grand Slam). Zamisliti kako igram protiv Rogera bilo bi sjajno.'