nba liga

Warriorsi zbog tučnjave ostali bez najvećih zvijezda, Dario Šarić zabio 22 koša

15.11.2023 u 09:10

Bionic
Reading

Golden State Warriors Darija Šarića doživjeli su sinoć kod kuće poraz, bolji od njih su 104:101 bili gostujući Minnesota Timbwerwolvesi

Hrvatski reprezentativac je utakmicu, koja se računa za međusezonski NBA turnir, započeo u prvoj petorci, na terenu je proveo 32:12 minuta i u tom je vremenu upisao 21 koš (šut iz igre 6/15, trice 3/11), četiri skoka i isto toliko asistencija te dvije ukradene lopte. Najbolji strijelac Warriorsa, koji su bili bez ozlijeđenog Stepha Curryja, bio je rookie Brandin Podziemski koji je utakmicu završio s 23 koša.

Minnesotu je predvodio raspoloženi Karl-Anthony Towns s 33 koša, od čega je 11 zabio u zadnjoj četvrtini.

Ova pobjeda ne samo da je bila druga pobjeda Timberwolvesa u tri dana protiv Warriorsa, već je i popravila rezultat na 2-0 u Zapadnoj C skupini međusezonskog turnira. Golden State je pao na 1-1.

Utakmicu su obilježila tri isključenja i to dviju zvijezdi Warriorsa Klaya Thompsona i Draymonda Greena. Isključenje se dogodilo nakon nešto manje od dvije minute igre, kada su se Thompson 'dohvatili' Jaden McDaniels, zgrabili su jedan drugoga za dres na putu niz teren nakon što je Anthony Edwards promašio tricu.

Centar Timberwolvesa Rudy Gobert bio je jedan od prvih koji ih je razdvojio, ali je na taj način natjerao Greena da uzvrati udarivši centra Minnesote glavom. Suci su nakon konzultacija odlučili isključiti Thompsona, McDanielsa i Greena.

Poraz, i to šesti u nizu, doživjeli su i LA Clippersi za koje igra naš Ivica Zubac, njih su na svom terenu 111:108 nadigrali aktualni prvaci Denver Nuggetsi.

Nikola Jokić je zabio 32 koša uz 16 skokova i devet asistencija za pobjedu Denvera, a Aaron Gordon je ubacio 20 koševa.

Paul George predvodio je Clipperse s 35 koševa, James Harden ubacio je 21, a Kawhi Leonard 15. Zubac je odigrao 26:24 minute i upisao devet koševa (šut iz igre 2/8), 13 skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Clippersi sada imaju omjer pobjeda i poraza 0-2, a Nuggetsi 2-0 u Zapadnoj B skupini.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Utah Jazz, za koje igra Luka Šamanić, su u Salt Lake Cityju 115:99 bili bolji od Portland Trail Blazersa.

Jordan Clarkson je ubacio 30 koševa za drugu pobjedu zaredom Utaha, Lauri Markkanen je dodao 21 koš i devet skokova. Šamanić je na terenu proveo 41 sekundu bez učinka, Jazz sada ima dvije pobjede i bez poraza je u Zapadnoj A skupini, dok je Portland pao na 1-1.

Jerami Grant je zabio 26 koševa, a Deandre Ayton 22 uz deset skokova za Trail Blazerse kojima je ovo četvrti poraz u nizu.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore