bomba s maksimira

Hajduk ga je odbacio, a Dinamo ga u senzacionalnom transferu kupuje od Atletico Madrida

15.11.2023 u 08:05

Bionic
Reading

Dinamo će u zimskom prijelaznom roku tražiti nekoliko pojačanja, Modri su ljetos odradili katastrofalno loš posao pa će se sad okrenuti provjerenim 'kadrovima'. Jedan od njih je golman madridskog Atletica Ivo Grbić (27)

Previše je problema na Maksimiru ove jeseni, sve zbog očajno loše odrađenog ljetnog prijelaznog roka, a na sve su se nadovezale i ozljede najboljih igrača. Pa će 'modri' već u zimskom prijelaznom roku krenuti u novu rekonstrukciju, a jedna od najbolnijih pozicija je ona prvog golmana.

Čini se kako Ivan Nevistić ipak nije 'taj', pa je Sergej Jakirović u posljednjim utakmicama prednost dao iskusnom 'vojniku kluba' Danijelu Zagorcu (37). No, ni Zagorac nije trajno rješenje pa su iz Maksimira - za početak - još jednom 'bacili pogled' prema Rujevici.

Prva je želja Nediljko Labrović, ali odnosi Rijeke i Dinama iz razumljivih razloga nisu baš bajni, pa će gazda Damir Mišković vrlo rado 'nabijati cijenu' svojim igračima koji se nađu na listi želja 'modrih'. Realno, Dinamo bi za Labrovića bio spreman dati do tri milijuna eura, ali Mišković ga za taj 'sitniš' neće pustiti na Maksimir.

Ali, nije Labrović jedini 'na radaru' Dinama. Senzacija s Maksimira glasi - 'modri' su krenuli po Ivu Grbića (27)!

Da, golman kojeg je svojevremeno Hajduk odbacio vrlo bi lako karijeru mogao nastaviti u Dinamu! Razočarani Grbić je 2018. godine napustio Poljud te potpuno golmansku afirmaciju doživio u redovima Lokomotive. U ljeto 2020. godine kupio ga je Atletico Madrid i u tom je trenutku Grbić bio najskuplji hrvatski golman u povijesti.

No, do sada se u Atleticu nije previše nabranio, jednu je sezonu proveo na posudbi u francuskom Lilleu, a ostale je prva zamjena za nedodirljivog Jana Oblaka. Toliko nedodirljivog da Grbić ove sezone nije branio niti jedan jedini put...

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Zbog toga je ostao i bez poziva u reprezentaciju iako je bio s 'vatrenima' na SP-u u Katru osvojio broncu. Ali u klubu je tek promatrač i pomoći tu nema.

Osim kad se ukaže - Dinamo! Jer Grbiću u ljeto sljedeće godine završava ugovor s Atleticom i sigurno je da bi ga klub vrlo rado 'unovčio' ove zime prije nego što postane slobodan igrač. Neki izvori tvrde kako je Dinamo već krenuo u akciju te da su uspostavljeni prvi kontakti.

Prema Transfermarktu Grbić vrijedi 3.5 milijuna eura, ali Atletico za njega toliki novac ipak ne može dobiti. Pitanje je samo može li Dinamo Grbiću dati ponudu koja se ne odbija. Jer još je u ljeto Grbić navodno imao nekoliko zanimljivih ponuda iz La Lige i Bundeslige, no odlučio je ostati u momčadi Diega Simeonea.

Dinamo mu sigurno ne može ponuditi ni približno plaću kakvu ima u Madridu, ali mu može pomoći da se vrati u ritam utakmica i ponovno zakuca na vrata reprezentacije. To bi bila najjača karta na koju bi 'modri' trebali zaigrati pa dolazak Ive Grbića na Maksimir ne bi bila priča u rangu senzacije. Zimski prijelazni rok samo što nije, bit će vrlo zanimljivo...