poraz nba prvaka

Warriorsi dobili prstenove prvaka pa izgubili na otvaranju sezone

18.10.2017 u 10:11

Bionic
Reading

Golden State Warriors su sinoć porazom počeli obranu naslova prvaka, Houston Rocketsi su ih pobijedili 122:121, dok je Cleveland Cavaliers u prvoj utakmici sezone upisao pobjedu protiv Boston Celticsa 102:99

Golden State je, u prvoj utakmici sezone kojoj je prethodila svečanost podjele prstenova prvaka NBA, imao priliku za pobjedu, ali je Stephen Curry promašio tricu pet sekundi prije kraja, a Kevin Durant je šutirao prema košu, ali prekasno. 

Trica Trevora Arize dvije minute prije kraja utakmice dovela je Houston na 119:118, a onda Patrick McCaw pogađa šut i Golden State vodi 120:119. No PJ Tucker je nakon toga precizan s linije slobodnih bacanja za 122:120.

Nick Young koji je utakmicu počeo s klupe zabio je šest trica i utakmicu završio s 23 koša u sjajnom debiju za Warriorse, Curry je dodao 22 koša, Durant 20, a Klay Thompson je ubacio 16 koševa. Golden State je ostao bez svog najboljeg obrambenog igrača Draymonda Greena koji je u trećoj četvrtini ozlijedio koljeno.

Autor: youtube

Chris Paul je u svom prvom nastupu za Rocketse postigao četiri koša, dok je najučinkovitiji bio Harden s 27 koševa, a Eric Gordon je dodao 24.

Na Istoku Cleveland je slavio protiv Bostona, a LeBron James je zabio 29 koševa, od čega 13 u zadnjoj četvrtini za pobjedu Clevelanda. Osim toga James je asistirao Kevinu Loveu za ključnu tricu kojom su Cavsi došli u vodstvo 102:98 46.3 sekundi prije kraja. Jamesu je malo nedostajalo da u prvoj utakmici sezone stigne do triple-doublea jer je uz 29 koševa ugrabio 16 skokova i upisao devet asistencija. 

  • +15
Golden State Houston Izvor: Reuters / Autor: Kyle Terada

Kyrie Irving, koji je ovo ljeto prešao u u Boston nakon šest sezona u Clevelandu, imao je priliku za izjednačenje, ali je promašio. Irving je utakmicu završio s 22 koša za Celticse koji su nadoknadili zaostatak od čak 18 koševa u trećoj četvrtini. Najučinkovitiji kod Bostona bio je Jaylen Brown s 25 koševa.

Autor: youtube

Utakmicu je zasjenila teška ozljeda Gordona Haywarda, koji je ovo ljeto potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 128 milijuna dolara s Celticsima. Kevin Love je dodao 15 koševa za Cavse, a Derrick Rose 14 u svom prvom nastupu za Cavse. Naš Ante Žižić nije igrao za Cavalierse...

  • +15
Cleveland Boston Izvor: Reuters / Autor: Ken Blaze