NBA FINALE

Wade provocirao, Nowitzki se osvetio

03.06.2011 u 09:13

Bionic
Reading

Mavericksi su Miamiju nanijeli prvi domaći poraz u 10 utakmica doigravanja ove sezone, a klub iz Teksasa prvi je koji je u finalima pobijedio unatoč zaostatku od 15 koševa nakon Chicago Bullsa protiv Portland TrailBlazersa 1992. godine

Dallas Mavericksi pobijedili su 95:93 Heat u Miamiju u drugoj utakmici finala doigravanja NBA lige. Miamiju je presudio ozlijeđeni Dirk Nowitzki koji je i sa puknutom tetivom u srednjem prstu lijeve ruke bio najbolji strijelac Mavsa. Nijemac je postigao 24 koša od kojih je zadnjih sedam bilo posebno vrijedno.

Prvo je u posljednjoj minuti zabio polaganje za 90:90, pa tricu za 93:90, a nakon što je na drugoj strani na jednak način odgovorio Mario Chalmers za izjednačenje, Nowtizki je tri sekunde prije kraja položio za 95:93. Pokušaj trice Dwaynea Wadea za pobjedu sa zvukom sirene ostao je na obruču.

Bio je to vrhunac preokreta koji je počeo 7:13 minuta prije kraja. Tada je Wade zabio tricu za 15 koševa prednosti (88:73). Navijači su počeli bacati majice na teren u slavlju, a Wade je nakon koša paradirao pred klupom Dallasa i naljutio igrače Mavsa. I tada je krenuo nevjerojatan Dallasov niz koji je do kraja zabio 22, a Heatu dopustio samo pet koševa.

Inače, Wade je bio najbolji strijelac momčadi s Floride sa 36 koševa, a LeBron James je imao 'tihu' večer sa 20 koševa i osam skokova. Nowitzki je u drugoj utakmici imao pomoć suigrača - Shawn Marion je ubacio 20, a Jason Terry 16.

Mavericksi su Miamiju nanijeli prvi domaći poraz u 10 utakmica doigravanja ove sezone, a klub iz Teksasa prvi je koji je u finalima pobijedio unatoč zaostatku od 15 koševa nakon Chicago Bullsa protiv Portland TrailBlazersa 1992. godine!