UOČI VESZPREMA

Vujović: U Areni više nitko nije favorit protiv Zagreba

01.10.2015 u 16:08

Bionic
Reading

Rukometaše PPD Zagreba u subotu, 3. listopada (20 sati) čeka utakmica 3. kola skupine A EHF Lige prvaka u kojoj će ugostiti mađarski Veszprem, a iako se radi o europskom doprvaku, trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović tvrdi da protiv Zagreba nitko nije favorit u Areni.

'Iz trenerskog kuta, Veszprem je najbolja europska momčad. No, u Areni protiv Zagreba nitko nije favorit. Možemo mi izgubiti, ali teško. U ovom trenutku, za pobijediti Zagreb, momčad mora iskrvariti na terenu, mora imati požrtvovnost, disciplinu i kvalitetu do neba i mora imati muda veća od crkvenih zvona, a to se već teško slaže', izjavio je trener PPD Zagreba.

'Mi sve te atribute imamo i znam zašto to govorim. Nikad ne pucam iz prazne puške i uvijek stojim iza svojih riječi', dodao je osebujni Zagrebov trener koji svoje ogromne samopouzdanje vrlo uspješno prenosi na momčad koja je nakon dva kola pobjedama nad Kielom i Celjem zasjela na vrh skupine A s četiri boda, jednim više od prvaka Mađarske koji u subotu stiže u Zagreb.

'Mi ćemo učiniti sve da ostanemo na vrhu. Bit će to rukometni rat. Pobijedit će ona momčad koja prva prevlada respekt i strah koji međusobno osjećamo', rekao je Vujović čija će momčad možda biti značajno oslabljena zbog ozljede leđa Luke Stepančića

'Nije trenirao nekoliko dana i njegov je nastup pod velikim upitnikom. I Veszprem ima problema zbog ozljede Nagya, ali oni ga mogu nadomjestiti. No, bio Luka u sastavu ili ne, uvjeren sam da će moji igrači odigrati dobro i požrtvovno', tvrdi trener Zagreba koji je konferenciju za medije iskoristio i kako bi uputio poziv gledateljima da u subotu napune Arenu.

'Došlo njih tisuću ili deset tisuća, mi ćemo ostaviti srce na parketu. Bit će nam lakše ako Arena bude puna. Imam osjećaj da se mi stalno moramo dokazivati Zagrepčanima. Kao da je Kiel bio test jesmo li dobri. Nemaju nas razloga provjeravati. Zagreb je ozbiljna europska ekipa, sastavljena od 20 hrvatskih igrača, snažan hrvatski brand', istaknuo je Vujović

Navijače je u Arenu pozvao i 27-godišnji kružni napadač Stanko Sabljić

'Veszprem je za mene u ovom trenutku najsnažnija europska momčad. Mi se uvijek spremamo za pobjedu, a kakav će biti konačan ishod ovisit će o puno čimbenika. Uz glasnu podršku s tribina, vjerujem da možemo napraviti još jedan podvig', zaključio je Sabljić.