NE BOJE SE DINAMA

Vugrinec: Spremni smo za senzaciju

04.08.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina u današnjoj (17 sati, HTV 2) uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv bukureštanskog Dinama brane 2:2 iz prvog susreta

Varaždinci ne kriju da ih je u Rumunjskoj u velikoj mjeri poslužila i sreća.

'Dinamo je promašio mnogo prilika, ali i mi smo u obrani odradili dobar posao. No, želimo li izbaciti odlične Rumunje, u uzvratu će trebati napraviti daleko više u napadu', mišljenja je trener Varaždina Samir Toplak.

Najveća opasnost prijeti preko dvojice krilnih napadača, Torjea i Alexea, za koje su zainteresirani europski divovi Real Madrid i Chelsea.

'Ključ dobra rezultata leži upravo u njihovu zaustavljanju. Dinamo ima ogromnu individualnu kvalitetu, ali je očito kako ih novi trener još nije stigao uigrati. Većina njihovih akcija svela se na pojedinačne pokušaje Torjea i Alexea. Možemo im se suprotstaviti jedino kolektivnom, agresivnom i hrabrom igrom. Upravo onako kako smo odigrali drugu polovicu prvog poluvremena u Bukureštu. Tada smo bili ravnopravni, kontrolirali smo igru, u konačnici i postigli dva pogotka. Jedno je sigurno, pokušamo li se samo braniti, nećemo se lijepo provesti.'

Navijači najviše nade polažu u kapetana Vugrinca. Ove sezone u Europi kraj svojeg imena već ima četiri pogotka.

'Izbacimo li Dinamo, bit će to prvoklasna senzacija, jedan od najvećih klupskih rezultata u povijesti. No, jako osciliramo u igri. Ohrabruje tek činjenica što smo u svim europskim utakmicama bili odlični', zaključio je Vugrinec.

Za utakmicu vlada i veliko zanimanje navijača. U pretprodaji je otišlo tisuću ulaznica, dvije su tisuće otkupili sponzori, pa bi se na stadionu moglo okupiti do četiri tisuća navijača. Iz Bukurešta je najavljen dolazak stotinjak Dinamovih navijača.

Preskoče li Dinamo, ulaskom u 1. kolo Varaždin će biti bogatiji za još 120 tisuća eura. Do sada je klub već zaradio 270 tisuća.

'Čekamo taj novac kao ozebli sunce! Nadam se kako će nam uskoro sjesti nešto na račune', poručuje Toplak, koji ne može računati na trojicu igrača, Punčeca, Glavicu i Brlečića.

Varaždin: Krklec - Tkalčić, Conjar, Gluhak, Šimek - Šafarić, Aganović - Sačer, Glavina, Golubar - Vugrinec.

Dinamo: Balgradean – Scarlatache, Rus, Kone, Diabate – Danciulescu, Munteanu - Torje, Moti, Alexe - Niculae.