DOLAZI ISTINSKI VELIKAN

Vugrinec: Odlično, kao klinac sam volio Bilbao

20.07.2012 u 15:50

Bionic
Reading

U Koprivnicu dolazi Athletic Bilbao! Više to nije samo momčad koja asocira na nogometnu romantiku i mudar plan razvoja, već istinski europski velikan koji je lani igrao finale Europske lige

Davor Vugrinec iza sebe ima 20 godina profesionalne karijere, ali čak je i rutinirani strijelac uzbuđen uoči dvoboja koji ga očekuju.

'Prije ždrijeba smo htjeli ili najslabijeg protivnika ili upravo Bilbao. Zadovoljni smo što ćemo igrati protiv lanjskog finalista i iznimno atraktivne momčadi, nema većeg poticaja za mladu momčad da vidimo gdje smo trenutno i koliko možemo očekivati od sezone', počeo je Vugrinec za tportal i ne najavljuje iznenađenja.

'Ovo je nogomet i tu je uvijek sve moguće, a i jasno je da ćemo mi pružiti svoj maksimum, ali treba biti realan. Da se igra na jednu utakmicu možda bi ih i mogli iznenaditi, ali u dva dvoboja jako teško. Pa oni su ove godine izbacili Manchester United, što više imamo pričati', bio je jasan Vuga.

Navijači diljem svijeta dive se ideji koja pokreće Bilbao, a koja se zasniva na regionalnim temeljima i strašno moćnom omladinskom pogonu. I iskusni varaždinac je u toj gomili.

'Dok sam bio klinac u Španjolskoj su mi najdraži bili Atletico i Athletic Bilbao. Sviđaju mi se njihove boje, a kod Bilbaa volim i njihovo poznato razmišljanje. Sad više nema emocija, ali i dalje ih iznimno cijenim.'

Zadovoljni su i ljudi u klubu, a Davoru je jedino žao što se prvi dvoboj ne igra u Koprivnici.

'To bi bio idealan scenarij, ali i ovako sam siguran da će svi doći vidjeti utakmicu. Ipak nam dolazi mala reprezentacija sa sjajnim pojedincima i vrhunskim trenerom, koja njeguje lijep stil igre i koja ima golemu tradiciju', završio je Vugrinec.

I doista. Trener Bielsa, Llorente, Muniain, Martinez i ostale zvijezde u istom kadru sa solidnom generacijom stabilnog Belupa pozivnica je koja bi napunila i pet puta veći stadion od koprivničkog.

Slavni baskijski marš kroz Old Trafford