MISIJA – IZBORITI SP

Vrsaljko: Ako nas veliki podcijene, platit će

15.07.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija za igrače do 19 godina putuje u petak u Francusku gdje će u nedjelju započeti nastup na Europskom prvenstvu. Prvi dvoboj u nedjelju u 16 sati igrat će protiv pomlatka svjetskih prvaka – Španjolaca

Izbornik Grnja je sa šest pobjeda odveo svoju selekciju na Euro, a posebnu težinu taj uspjeh ima s obzirom na to da se u mlađim uzrastima samo osam selekcija bori za naslov. Hrvatska je već sada u eliti.

'Fizički smo se pripremili u klubovima, a sada je fokus bio na uigravanju. Poznajemo se od ranije i tu nema problema, a posebno mi je drago što smo ostvarili odličnu atmosferu, što će nam biti snažan adut u borbi s velikanima', kaže za tportal Dinamov branič Šime Vrsaljko koji će biti važan kotačić u Grnjinom stroju.

Hrvatska u nedjelju u 16 sati otvara prvenstvo protiv Španjolske, u skupini su još Talijani i Portugalci.

'Ne znamo puno o sastavima, ali suprotstavit se možemo svakome. Španjolci? Vjerojatno traže posjed lopte jer takva im je škola, ali mi se možemo povući i vrebati kontre. S druge strane, ako se otvori prostor da se preuzme inicijativa, idemo igrati', najavljuje Šime.

Na prvenstvu je šest velesila te Austrija i Hrvatska.

'Ne bih se čudio da nas protivnici sada doživljavaju kao autsajdere. Ako bude tako, otvorit će nam se velika prilika za dobar rezultat. Krase nas zajedništvo i duh te jak domovinski naboj. Baš smo postali prijatelji, a to je iznimno važno na terenu', hvali svoju okolinu ultraperspektivni Zadranin i dodaje:

'Spremni smo napraviti i rezultat, a veliki nam je cilj izboriti nastup na SP-u gdje će ići pet prvoplasiranih momčadi.'

Dok je bio na pripremama, njegov Dinamo je svladao Koper sa 5:1.

'Iz sobe je izgledalo fenomenalno, daj Bože da nam ostane ovakva atmosfera oko kluba. Zapravo, ne sumnjam u to i vjerujem da smo s novim trenerom spremni za velike stvari ove sezone', završava Vrsaljko.