što se događa?

Vrhunski tenis potpuno osiromašen: Ovakva situacija dugo se ne pamti!

15.08.2017 u 16:35

Bionic
Reading

U eri Federera, Nadala, Đokovića i Murrayja navikli smo na velikim turnirima imati gotovo sve najveće teniske zvijezde na broju, ali ovog tjedna u Cincinnatiju nedostaje čak sedam od deset najboljih igrača, a pitanje je hoće li biti puno bolje na US Openu...

Otkad je Roger Federer zavladao tenisom 2003. godine navikli smo da legendarni Švicarac nastupa na svim velikim turnirima, a ako ga ne bi bilo Đoković, Murray i Nadal bili bi zdravi i spremni preuzeti njegovu ulogu pa nikad nismo imali osiromašenu konkurenciju na samom vrhu.

  • +10
Roger Federer u Wimbledonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

No, trenutno su ozljede opustošile svjetski tenis do te mjere da ždrijeb velikog turnira u Cincinnatiju izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Naime, čak sedam od deset najboljih tenisača svijeta neće nastupiti. To su Murray, Federer, Đoković, Wawrinka, Nishikori, Raonić i nažalost naš Marin Čilić koji ima problema s aduktorom.

Priliku je objeručke prihvatio Nadal koji zahvaljujući brojnim problemima konkurenata sigurno vraća prvo mjesto na ATP ljestvici ove nedjelje, bez obzira kakav rezultat ostvario u Cincinnatiju.

  • +10
Rafael Nadal slavio na Roland Garrosu Izvor: Reuters / Autor: Reuters / Benoit Tessier

'Loše je to što se događa, ali povratak na vrh za mene je nešto posebno,' priznao je Španjolac koji je i sam imao problema s ozljedama tijekom karijere, no trenutno je jedini od 'velike četvorke' koji je u stanju igrati tenis.

US Open počinje za dva tjedna i pitanje je hoće li na njemu situacija biti puno bolja. Naime, Novak Đoković i Stanislas Wawrinka već su potvrdili da neće igrati do kraja sezone, dok će Federer, Čilić, Nishikori i Raonić pokušati sanirati ozljede i nastupiti, a hoće li to uspjeti do ovog tjedna prvom igraču svijeta Andyju Murrayju ostaje veliko pitanje.

Sve se to događa u sezoni u kojoj je i ženski tenis bez svoje najbolje igračice Serene Williams koja je uzela pauzu zbog trudnoće.

U svakom slučaju, situacija koja se ne pamti u posljednja dva teniska desetljeća i dokaz da je onima najboljima ipak vijek trajanja pri kraju, što daje priliku Alexanderu Zverevu i Dominicu Thiemu da preuzmu svjetski tron i zauvijek promijene tenisku hijerarhiju...