prva utakmica četvrtfinala

Vratio se vaterpolo i to u stilu; Mladost pregazila POŠK s 21:4, a njihov trener nije skrivao oduševljenje

26.06.2020 u 23:29

Bionic
Reading

Vaterpolisti Mladosti uvjerljivo su slavili u prvoj utakmici nastavka sezone, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici prvenstva Hrvatske na Šalati pobijedili su splitski POŠK rezultatom 4:21 (1:7, 1:3, 1:7, 1:4)

Vaterpolisti Mladosti uvjerljivo su slavili u prvoj utakmici nastavka sezone, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici prvenstva Hrvatske na Šalati pobijedili su splitski POŠK rezultatom 4:21 (1:7, 1:3, 1:7, 1:4), a trener Zoran Bajić izjavi je kako pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

'Mislim da rezultat govori sve sam za sebe. Imali smo u početku nekih loših ulaza što se tiče igrača više, ali kasnije što je utakmica odmicala pokazali smo neospornu razliku u kvalitetu. Ni u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje', izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Najbolji strijelac u redovima zagrebačke momčadi bio je Luka Bukić sa šest pogodaka u mreži gostiju. Uzvratna utakmica s POŠK-om na rasporedu je već sutra u 10.30 sati na Šalati, a ulaz na utakmicu je besplatan uz pridržavanje protuepidemijskih mjera za gledatelje.

Žapcima je ovo bila prva utakmica nakon više od 115 dana pauze izazvane koronavirusom, a koliko su zagrebačkim vaterpolistima nedostajale utakmice pokazuje podatak da ih se čak osam upisalo u strijelce.

'Sve smo odradili kako smo se i dogovorili. Ovo je bio jedan lakši protivnik, ali treba ih shvatiti ozbiljno i sutra, pobijediti te se onda pripremati za polufinalnu utakmica s Jadranom', izjavio je igrač Mladosti Lovre Miloš.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu (2), Lovre Miloš (2), Miloš Ćuk (1), Luka Bajić, Luka Bukić (6), Franko Lazić (1), Alex Bowen (2), Josip Vrlić (3), Matias Biljaka, Konstantin Kharkov (4), Luka Brnetić i Marko Miškić i Tomislav Stipo Samardžić.

U slučaju pobjede nad POŠK-om iduća utakmica Mladosti je polufinale prvenstva Hrvatske koje se igra 1. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. srpnja. Žapce 14. srpnja čeka i Final Four Regionalne lige u Dubrovniku kojeg otvaraju s Jadran Herceg Novim.