agonija kubice

Vratio se u Formulu 1 nakon sedam godina pa doživio šok: Bilo me sram voziti!

11.05.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Robert Kubica dobio je priliku voziti prvi slobodni trening uoči Velike nagrade Španjolske, ali ostao je šokiran katastrofalnim bolidom Williamsa koji se jako loše ponaša ovog vikenda...

Podsjetimo, 33-godišnji Poljak bio je svojedobno na glasu kao jedan od najvećih talenata Formule 1, no teška reli nesreća 2011. godine u kojoj je ozlijedio svoju šaku i morao na pregršt operacija onemogućila je daljnji razvoj njegove karijere.

  • +19
Formula 1, VN Azerbajđana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kad su ga svi već otpisali, uključujući i njega samog, Robert Kubica odjednom se prošle godine vratio za volan F1 bolida i testirajući Renault pokazao da nije izgubio na brzini. Vjerovalo se da bi ga Williams mogao angažirati kao svog vozača ove sezone, no odlučili su se Britanci za Sergeja Sirotkina i Lancea Strolla.

Kubica je mora strpljivo čekati na svoj red i dočekao je priliku ovog petka, na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Španjolske. No, kad je napokon sjeo za volan bolida ostao je u potpunom šoku.

'Bio je to težak trening na kojem smo se mučili s balansom bolida. Nešto od toga smo očekivali, ali ne da će biti baš tako loše,' izjavio je Robert Kubica koji je osvojio pretposljednje mjesto, pobjedivši samo timskog kolegu Lancea Strolla.

'Bilo me sram dok sam bio u bolidu, jer mi je bilo tako teško i osjećao sam se tako spor na pojedinim mjestima. No, mi jednostavno nismo mogli više od toga,' zaključio je pobjednik Velike nagrade Kanade iz 2008. godine, što je ostala njegova jedina pobjeda u F1 karijeri do danas.

Kako stvari stoje u Williamsu, posljednjoj momčadi u poretku konstruktora, i bolje mu je da prepusti mjesto Strollu i Sirotkinu na kvalifikacijama i u utrci u Barceloni, pa neka se mladi dalje muče...