pjaca rastura

Vratio se nakon sedam mjeseci stanke zbog ozljede i zabio golčinu za pobjedu Juventusa

18.11.2017 u 15:29

Bionic
Reading

Marko Pjaca ozlijedio se krajem ožujka na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije. Na očajno lošem terenu stradali su mu ligamenti koljena, završio je na operaciji, a sada se nakon više od 200 dana izbivanja vratio nogometu. I to u velikom stilu...

U Juventusu nisu željeni ništa riskirati, oporavak Marka Pjace (22) odrađen je savršeno te se hrvatski reprezentativac polagano vraća vrhunskom nogometu. Za početak je Pjaca priključen mladoj momčadi Juventusa koja se natječe u Primaveri, ligi mladih momčadi (igrači do 19 godina) u kojoj svaka ekipa u svoj sastav može tijekom sezone 'ubaciti' i četiri starija igrača. 

Mahom su to igrači koji se vraćaju nakon ozljeda, pa je tako svoje mjesto u mladoj momčadi Juventusa dobio i naš Marko Pjaca. I to u gostujućem derbiju s Milanom!

Pjaca je u svojoj prvoj utakmici nakon ozljede i pauze od sedam mjeseci - briljirao. Krenuo je u prvih 11, a povratničku je partiju okrunio golom u 35. minuti utakmice. Majstorski je Pjaca zabio iz slobodnog udarca s nekih 18 metara! Bio je to ujedno i gol kojim je Juventus osigurao pobjedu...

Sjajne su to vijesti i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji na Pjacu definitivno računa u reprezentaciji koja će krenuti put SP-a u Rusiji sljedeće godine, ali i za momčad Juventusa. Trener Massimiliano Allegri u napadačkom dijelu ponovno će imati 'širinu', sigurno je da će Marko Pjaca vrlo skoro dobiti priliku u prvoj momčadi 'stare dame'.

  • +8
Marko Pjaca Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal