sprema se spektakl

Vraća se jedan od najvećih boraca svih vremena; poznato je kada bi se Fedor Emelianenko trebao opet boriti, ali i tko bi mu mogao biti protivnik

03.04.2021 u 08:10

Bionic
Reading

Jedan od najvećih boraca svih vremena još uvijek nije završio karijeru

Posljednjeg dana 2019. godine svoju za sada posljednju borbu odradio je Fedor Emelianenko. Jedan od najvećih i najuspješnijih boraca svih vremena nalazi se pod ugovorom s Bellatorom, čiji je predsjednik Scott Coker više puta tijekom prošle godine izjavio kako za Fedora ima još dvije borbe. No, isto tako je dodao da to moraju biti velike borbe protiv legendi sporta te u svakom slučaju pred publikom. Onu posljednju je već vizualizirao u Moskvi, pred rasprodanim tribinama punim Fedorovih sunarodnjaka, piše Fight Site.

Ali, što će se dogoditi prije toga i kad ćemo 44-godišnju legendu ponovno vidjeti u akciji? Coker je ovog puta napokon imao spreman odgovor, a iznio ga je novinarima MMA Junkieja nakon službene Bellatorove konferencije za medije.

'On je sve bolje i spreman je trenirati za borbu. Borit će se u idućih nekoliko mjeseci. Idući tjedan dolazi ovdje pa ćemo razgovarati, dolazi s Vadimom Nemkovim. Imat ću priliku sjesti i razgovarati s njim, nadam se da smo istog stava po pitanju termina. Kasno ljeto ili rana jesen, tada bismo mogli Fedora ponovno vidjeti', najavio je Coker.

Konkretan odgovor nije mogao dati, kao što ga nije dao niti na iduće pitanje, koje se ticalo potencijalnih protivnika. No, otkrio je dva imena koja ga jako zanimaju, iako im nije spreman ponuditi dulje ugovore s promocijom. To su Alistair Overeem i Junior Dos Santos, s kojima je spreman razgovarati ukoliko su i njih dvojica spremni pregovarati posebno za borbu po borbu.

'Ne bismo dovodili takve ljude s ugovorom na dvije godine, šest borbi ili nešto slično tome, to nisu borci koje treba graditi. Oni su napravili sve što se u ovom sportu može, dokazali su se i legende su sporta. Mi i sada kod nas imamo nekoliko legendi sporta. Ako ću na taj način gledati prema protivniku, borba Alistaira Overeema i Fedora je nešto što mene osobno jako zanima. Junior Dos Santos protiv Fedora bi isto moglo biti zanimljivo', otkrio je Coker, prisjetivši se Strikeforceovog teškaškog Grand Prixa iz 2010. godine. Tamo se otvarala opcija borbe Fedora i Overeema, no plan je pokvario Fabricio Werdum, nanijevši Fedoru prvi pravi poraz u karijeri. Coker je tada bio predsjednik te promocije.

'Imali smo ih na drugačijim stranama ždrijeba i Fedor je izgubio. Tako da naša namjera nije otišla do kraja. No, i danas bi ta borba mogla biti zanimljiva. Još uvijek smo daleko od dogovora, no za takve smo borbe uvijek otvoreni. Ako oni mogu negdje dobiti ekskluzivan ugovor, nemam ništa protiv toga, sjajno za njih. Ako ne možete, a želite nastupati u 'superfightovima', naša su vrata uvijek otvorena', zaključio je Coker s pozivom spomenutim legendama.