TROJAC U AKCIJI

Vraća se Ivo Karlović, Veić i Pavić prošli kvalifikacije!

08.07.2013 u 22:49

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Ante Pavić i Antonio Veić dobili su dramatične mečeve u posljednjoj rundi kvalifikacija ATP turnira u Newportu i Baastadu, a prvi nastup nakon duge pauze imat će i Ivo Karloviću

Sa 4-6, 6-3, 7-6(3) Pavić je pobijedio australskog tenisača John-Patrick Smitha, inače sedmog nositelja kvalifikacija. Samo je dvije break-lopte u cijelom meču imao Pavić, ali je obje iskoristio (jednu u drugom i jednu u trećem setu), a u tie-breaku ključnog trećeg seta je kod 4-3 uzeo prvo dva poena na servis suparnika, a potom i svoja dva za pobjedu. Recimo da je kod 5-4 u trećem setu za Smitha hrvatski 24-godišnji tenisač (519. na svijetu) spašavao meč-lopte. Imao je Pavić i deset dvostrukih servis-pogrešaka, te ih nije skupo platio, a nakon što je izgubio prvi set relativno lako, uspio je u prvom gemu drugog seta spasiti tri vezane break-lopte (0-40) što ga je vratilo u život. Meč je trajao jedan sat i 57 minuta.

I Antonio Veić prošao je tri kvalifikacijska kola, posljednje protiv Nijemca Matthiasa Bachingera sa također neizvjesnih i uspješnih 5-7, 6-4, 6-3. Makar je prošao kvalifikacije, niti na startu glavnog turnira Veić se neće odmaknuti od kvalifikanata. Igrat će protiv jednog od njih, protiv Švicarca Henrija Laaksonena. Veić, 25-godišnjak koji se nalazi na 181. mjestu ATP ljestvice, nikada u karijeri nije igrao protiv četiri godine mlađeg Švicarca koji je na 216. mjestu.

Podsjetimo da se nakon dugog izbivanja zbog bolesti u Newportu tenisu vraća Ivo Karlović. Suparnik će mu u utorak, u 1. kolu, biti francuski tenisač Roger-Vasselin.

ATP Newport, 3. kolo kvalifikacija:
Pavić - Smith (7) 4-6, 6-3, 7-6(3)

ATP Baastad, 3. kolo kvalifikacija:
Veić - Bachinger 5:7, 6:4, 6:3