kad je frka...

Vlasnici Liverpoola prodali paket dionica vrijedan 200 milijuna dolara kako bi pokrili dugove

29.09.2023 u 08:11

Bionic
Reading

Američki investitori Fenway Sports Group (FSG), vlasnici Liverpoola od 2010. godine, objavili su kako su prodali manjinski udio 'redsa' američkom fondu Dynasty Equity

Prihod od ove prodaje iskoristit će se za smanjenje dugova koji su nastali tijekom krize izazvane Covid-19, ali i u ovom prijelaznom roku, te za financiranje infrastrukturnih projekata uključujući obnovu stadiona Anfield i za jačanje Liverpoolove pozicije na nogometnom tržištu.

Liverpoolovo priopćenje za javnost ne precizira iznos transakcije, ali stranica The Athletic izvještava o iznosu između 150 i 200 milijuna dolara.

Vlasnik Fenway Sports Group John Henry uvjeravao je navijače prošle veljače da klub nije na prodaju, ali je rekao da je otvoren za 'nove investitore ako je to u interesu kluba iz Liverpoola'.

Osim Liverpoola, FSG posjeduje bejzbolsku momčad Boston Red Sox i hokejašku franšizu Pittsburgh Penguins.

Engleski mediji tvrde kako je dogovor da novi investitor, bez obzira na visinu udjela u vlasništvu kluba, neće imati ulogu u vođenju kluba na dnevnoj bazi.

'Naša odanost Liverpoolu jača je nego ikad prije. Oduvijek smo govorili da ćemo, ako se pojavi partner koji želi investirati i koji je pravi za Liverpool, iskoristiti priliku da omogućimo da klub ima dugoročnu financijsku stabilnost i rast. Nadamo se dugoj i uspješnoj suradnji s Dynastyjem kako bismo ojačali klupske financijske pozicije te ostvarili ambicije na terenu i izvan njega', rekao je predsjednik Fenway Sports Group Mike Gordon.