šokantan transfer

Odbačena zvijezda odlazi u Liverpool, a Manchester United će izgubiti čak 50 milijuna eura

28.09.2023 u 19:31

Bionic
Reading

Jadon Sancho (23) je u ljeto 2021. godine za 90 milijuna eura iz dortmundske Borussije stigao na Old Trafford, a ove će zime za 'sitniš' napustiti momčad Manchester Uniteda

Manchester United više ne računa na jednog od najskupljih igrača u klupskoj povijesti. Jadon Sancho (23) nakon žestoke svađe više nije u planovima trenera Erika ten Haga, suspendiran je i izbačen iz momčadi te će u zimskom prijelaznom roku tražiti novi klub.

Sancho je u transferu vrijednom 90 milijuna eura u ljeto 2021. godine stigao iz Borussije Dortmund, a do sada je za United odigrao 82 utakmice u kojima je zabio 12 golova uz šest asistencija. Daleko je to od onog što je pokazivao u dresu 'žuto-crnih', a nakon velike svađe s trenerom Ten Hagom za njega je epizoda na Old Traffordu završena.

Engleski mediji sad donose senzacionalnu najavu prema kojoj bi Sancho u zimskom prijelaznom roku trebao potpisati za - Liverpool! Neočekivana je to i pomalo šokantna najava jer ova dva kluba zbog povijesne netrpeljivosti već gotovo 60 godina nisu odradili međusobni transfer.

Još je šokantnija spoznaja da će United učiniti sve kako bi prodao Sancha. Bilo kome. Pa su zbog toga na Old Traffordu spremni izgubiti puste milijune eura. Naime, za Sancha bi u zimskom prijelaznom roku mogli dobiti maksimalno 40 milijuna eura, a platili su ga čak 90 milijuna.

Tih je 40 milijuna eura trener 'redsa' Jürgen Klopp spreman platiti odmah, još je ranije želio Sancha u svojoj momčadi, a sad bi mu se želja napokon trebala i ostvariti. Njemački trener Sancha ne vidi na lijevom krilu gdje već ima Jotu, Diaza i Gakpa, već bi ga koristio kao čistu špicu i tako dodatno pojačao svoju napadačku liniju.

Da, dojam je da će ove zime United i Liverpool odraditi povijesni transfer, neki engleski mediji tvrde kako su prvi kontakti već ostvareni, ali na Old Traffordu i Anfieldu za sada je na snazi zavjet šutnje. 'Crvveni vragovi' u ovoj situaciji jednostavno nemaju previše izbora jer Sancho ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali ga jednostavno moraju prodati najvećem protivniku Liverpoolu i u tom poslu izgubiti nevjerojatnih 50 milijuna eura.