bolnica na maksimiru

Dinamo na Poljud stiže oslabljen; za derbi s Hajdukom otpao jedan od ključnih igrača

29.09.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Veliki derbi Hajduka i Dinama igra se na Poljudu u nedjelju (1. listopada, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv), a trener 'modrih' Sergej Jakirović zbog ozljede ne može računati na jednog od najvažnijih igrača u svojoj momčadi

Osladio se Hajduk na samom startu prvenstva, u 1. kolu SuperSport HNL-a 'bili' su na Maksimiru slavili 2:1, a sada u 10. kolu Dinamo stiže na Poljud. Novi derbi je na rasporedu u nedjelju (1. listopada, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv) i sigurno je da nas čeka pravi spektakl.

No, na Maksimiru nema mira, trener 'modrih' Sergej Jakirović je u problemu zbog brojnih ozljeda koje će mu 'skrojiti' sastav za važnu utakmicu.

Sad je sigurno da će Dinamo na Poljudu istrčati značajno oslabljen jer za derbi sigurno neće biti spreman Stefan Ristovski. Jedan od stupova obrane Dinama nije se oporavio (ruptura mišića lista) i svako nepotrebno forsiranje bi moglo dodatno pogoršati njegovo stanje. Problem je u činjenici da je baš Ristovski u prošlim okršajima s Hajdukom bio savršeno rješenje za zaustavljanje Marka Livaje.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dodatni problem za Jakirovića je činjenica da ozljedu vuče i Boško Šutalo, ali on bi do nedjelje trebao biti spreman pa će, kako se sada čini, na stoperskim pozicijama zaigrati uz Dinu Perića.

Za derbi je definitivno otpao i Dario Špikić, a jedina pozitivna vijest za Jakirovića je da se Bruno Petković u četvrtak vratio treninzima nakon što je zbog problema s mišićem propustio prvenstvenu utakmicu s Rudešom, a potom i utakmicu šesnaestine finala Kupa protiv Ponikvi.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +35
NK Ponikve - GNK Dinamo, šesnaestina finala Kupa, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko lukunic/PIXSELL

'Bruno Petković će vjerojatno biti na dispoziciji za derbi, odradio je normalan trening, tako da očekujem da ćemo biti kompletni i na uobičajenoj razini', potvrdio je trener Dinama Sergej Jakirović za Hrvatski radio.

Standings provided by Sofascore