JAVNA TRIBINA

Vlaović: Sve u Dinamu moralo bi biti javno

20.09.2010 u 20:20

Bionic
Reading

U zagrebačkom kinu Mosor održana je javna tribina pod nazivom 'Dinamovo sutra' u organizaciji ujedinjenih navijača Dinama, inicijative imena Zajedno za Dinamo, koja se trudi predstavljati sve ljude kojima je Dinamo na srcu

Na tribini se okupilo petstotinjak ljudi, među kojima i bivši igrači, predstavnici Grada i bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković, no vodstvo NK Dinamo i drugi put se nije odazvalo pozivu.

Tema tribine bila je restrukturiranje kluba kojemu inicijativa teži, a u prezentaciji su navedeni uspješni primjeri diljem svijeta. Organizatori su istaknuli da nisu apriori ni protiv privatizacije, ali idealan model pronašli su u udrugama građana u kojima članovi kluba između ostalog imaju i pravo glasa na izborima za predsjednika kluba.

Rasprava je trajala više od sat vremena, a okupljenima su se, između ostalih, obratili i Ivan Brleković, odvjetnik po struci, Boško Lozica iz gradske uprave, zadužen za kulturu i sport, te igračke legende Škorić, Vlaović i Marić.

'Dinamo je svetinja koju, ja smatram, ne treba privatizirati, jer svete stvari nemaju cijenu', kazao je donedavni dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Legendarni vratar iz 1967, koji je ujedno i član skupštine kluba, podržao je inicijativu.

'Dolazak trenera Halilhodžića naše je najveće pojačanje proteklih godina i želio bih da zavlada zajedništvo kako bismo lakše došli do rezultata kojima se danas s pravom možemo nadati. Razumijem vašu poziciju, a i vaš bijes, ali nadam se da ćemo u kratkom roku pronaći model za zajedničko djelovanje', rekao je Škorić

Goran Vlaović je istaknuo da ne vidi razlog da svi aspekti Dinamovog djelovanja ne budu javni te izrazio nadu da će uskoro tako i biti. Silvio Marić je, uz standardne ovacije okupljenih, organizatorima poručio da inicijativu pokrenu u konkretnom smjeru i na jednoj od budućih tribina izađu s koracima kako bi se to preoblikovanje pokrenulo te dodao:

'Ne vidim u svemu ovome ništa negativno i sramota je da se zdrave navijačke inicijative u nekom klubu zabijaju u zatvorena vrata. To treba promijeniti.'

Među govornicima je bio i legendarni Dinamov povjerenik iz Splita Mirko Ćorić, koji je također član 'modre' skupštine i koji je obećao da će sve zaključke s ove i idućih tribina prenijeti kolegama u čijim rukama leži veći dio vlasti u klubu.