POBJEDA KAO IMPERATIV

Vlak: Za nas su sada sve utakmice velike

28.02.2009 u 18:16

Bionic
Reading

Baš kao i trener Hajduka Ante Miše, Dinamov trener Marijan Vlak pokušava zaboraviti utakmicu s najvećim rivalom i okrenuti se novom zadatku. A on, sasvim sigurno, nije lagan. U nedjelju na maksimirskom stadionu gostuje Slaven Belupo

Iako su se proteklih pet dana javljali svi koji imaju ikakve veze s Hajdukom i/ili Dinamom, trener 'modrih' Marijan Vlak pokušao je izolirati momčad od prepucavanja jer je svjestan toga da nove neugodnosti mogu stići već u nedjelju, kada od 20.15 sati na Maksimiru gostuje Slaven Belupo.

'S obzirom na trenutnu situaciju, ništa nam ne igra osim pobjede. Jedino s osvojena tri boda možemo ublažiti poraz iz Splita. Što se igračkog kadra tiče, ne mogu računati na Lovrena, koji zbog crvenog kartona nema pravo nastupa, te Etta i Chaga. Svi ostali su u kombinaciji za sutrašnju utakmicu. Utakmica je odigrana prije tjedan dana i to je iza nas. Nije ni trenutak ni vrijeme za plakanje. Puno se pisalo o toj utakmici ovaj tjedan, no ja sam uvjeren da su igrači to stavili iza sebe', kazao je Vlak.

Vlak je najavio dvije promjene u sastavu:

'Zasad je sigurno da će umjesto Lovrena igrati Tomečak. Uigravali smo neke varijante na treningu i za konačan ću se sastav odlučiti pred utakmicu. Imam varijantu i s jednim i s dva zadnja vezna, ali o tome ću konačnu odluku donijeti tek u nedjelju.'

 

Slaven Belupo je opasan, a uza sve to i prepun samopouzdanja.

'Smatram da oni dolaze s puno samopouzdanja i entuzijazma, i sigurno će nas pokušati iznenaditi. Mi nemamo pravo na krivi korak i moramo napraviti sve da dobijemo. No, ako želimo stići i preskočiti Hajduk, moramo pobjeđivati. Svaka utakmica je velika i deplasirano ih je dijeliti na velike i male', završio je trener Vlak.