PRESICA U DINAMU

Vlak: Kovačevim dolaskom će profitirati mladi

26.01.2009 u 14:41

Bionic
Reading

Dan uoči utakmice s mađarskim Fehervarom pred novinare u Zagrebu izašao je Dinamov trener Marijan Vlak, koji je u uvodu iznio svoje dojmove s desetodnevnih priprema u Međugorju

Trener Vlak još je jednom podvukao ono što je govorio proteklih dana. Zadovoljan je svime, no ne i utakmicom protiv Osijeka.

'Zadovoljan sam s većim dijelom priprema. imali smo tu jednu utakmicu koju smo odigrali ispod svih kritika i taj dvoboj je primjer kako Dinamovci ne smiju igrati. Igrači su utakmicu shvatili olako i iz nje su izašli mnogi problemi, no smatram da će nam to biti velika škola. Ostatak priprema smo, po mom mišljenju odradili dosta kvalitetno. U finalu smo igrali neriješeno s Osijekom. Imali smo inicijativu tijekom cijele utakmice, no nedostajalo nam je kvalitete i koncentracije u završnici. Na kraju je rezultat ipak realan, premda smo imali silnu premoć koju nismo kapitalizirali', započeo je Vlak.

Što se promijenilo u ekipi?

Najviše smo inzistirali na tome da igrači drukčije izgledaju. Od njih zahtijevam maksimalnu ozbiljnost, odgovornost, disciplinu i duel igru, što nije samo naš problem, nego problem cijele lige. Da bi mogli igrati u Dinamu igrači moraju pokazati mnogo htijenja, želje, trke i borbe.

Što će značiti za momčad ukoliko se ostvari transfer Roberta Kovača?

Radi se o igraču koji ima rejting, ime i kapacitet. Radi se o vrlo karakternom igraču i pravom profesionalcu, kojeg sam imao priliku upoznati u reprezentaciji. Od njegovog mogućeg dolaska profitirat će mladi igrači. U svakom slučaju predstavljat će pozitivnu dimenziju za momčad i atmosferu.

Koji će sastav igrati sutra protiv Fehervara i gdje se igra?

Svi igrači koji su zdravi će odigrati po poluvrijeme. Vjerojatno će početi ista postava koja je započela susret protiv Osijeka. Utakmica se igra sutra u 14 sati i 30 minuta, najvjerojatnije na Hitrec- Kacijanu. Ako bude kiše igrat ćemo na Sveticama zbog bolje drenaže terena.

Da li su svi igrači zdravi?

Badelj se danas priključio treninzima s momčadi, ali radi dozirano. Chago ima problema s leđima, odnosno s listom. Njih dvojica ne konkuriraju za sutrašnju utakmicu.

Da li je Chago upitan za Tursku?

Ne znam, prvo moram obaviti razgovore s liječnicima i Upravom kluba. Riječ je o staroj povredi koja se vuče već dvije do tri godine i sada se počela reflektirati na list.

Kakvo je stanje s Antolićem?

On još dva tjedna ne smije raditi ništa s loptom, može samo trčati.

Znači li dolazak Roberta Kovača da će netko od srednjih braniča otpasti prije odlaska u Tursku?

Preuranjeno je o tome govoriti. Prvo se treba realizirati transfer s Robertom Kovačem, a ukoliko se to dogodi, otvorena je opcija da jedan od srednjih braniča otpadne prije odlaska u Tursku.

Pratite li što se događa u Hajduku?

Pratimo, vidimo da su pokisli prilikom dolaska u Tursku. Vjerojatno i nas očekuje isto, odgovorio je kroz smijeh trener Vlak.