SPAŠAVAJ SE TKO MOŽE

Vladimir Putin se ne šali! I sportaši su u strahu, evo koji je ruski nogometaš dobio poziv za mobilizaciju!

28.09.2022 u 16:37

Bionic
Reading

U Rusiji vlada panika zbog mobilizacije, a od nje nisu izuzeti ni sportaši, posebno oni koji su završili karijeru

Mnogi ruski državljani spas od novačenja potražili su u inozemstvu, dok ostali moraju sa strahom iščekivati dolazak poštara i nadati se da to nije Putinov poziv za rat.

I aktivni i bivši sportaši ne mogu odahnuti pa tako ni nogometaši. Navodno su pozive za mobilizaciju dobili neki zaposlenici Ruskog nogometnog saveza uključujući službenog odvjetnika, zatim fizioterapeuta, te nekoliko osoba zaduženih za organizaciju utakmica, a sada se krenulo i na same igrače. Doduše ne na one koji još igraju nego na one koji su završili karijeru.

Prema informacijama iz Rusije poziv je dobio Diniyar Bilyaletdinov (37), veznjak koji se umirovio 2018. i koji je nacionalni dres oblačio 46 puta te zabio šest pogodaka. U karijeri je igrao za moskovske klubove Lokomotiv, Spartak i Torpedo, Anži Makhačkalu i Rubin Kazan te engleski Everton.

Bio je i važan dio ruske reprezentacije koja je na Euru 2008. dogurala do polufinala EP-a na koje su došli zahvaljujući Hrvatskoj koja je u zadnjem kolu kvalifikacija srušila Engleze na Wembleyju. 'Vatreni' taj Euro ne pamte po dobrome, jer su u četvrtfinalu doživjeli bolno ispadanje od Turske poslije 11-eraca.

  • +8
Referendum u Donbasu, Ukrajina Izvor: EPA / Autor: STRINGER