PH U VESLANJU

Više od tisuću veslača na Jarunu

  • Autor: Branko Vukina
  • Zadnja izmjena 24.09.2012 09:17
  • Objavljeno 24.09.2012 u 09:17
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tradicionalno jakim veslačkim klubovima iz Zagreba, Splita i Osijeka pridružuju se natjecatelji iz ostalih sredina, od Medulina do Vela Luke

Hrvatsko veslačko prvenstvo na Jarunu okupilo je više od tisuću sudionika iz 27 klubova u natjecanju mlađih juniora, juniora, seniora i veterana. Poslastica posljednjeg natjecateljskog dana bila je utrka veslača u posadama osmeraca. Članovi srebrnog olimpijskog četverca na pariće nastupili su za Mladost (braća Sinković), Iktus (David Šain) i Trešnjevku (Damir Martin). Sinkovići su u posadi osmerca Mladosti bili prvi, Šain u Iktusovoj posadi drugi, a Martin u Trešnjevkinoj peti.

Istodobno, u utrci posada najboljih hrvatskih osmeraca veslačka braća natjecala su se za tri kluba: Sinkovići za Mladost, Skelini za Gusar, a Begovići za zadarski Jadran.

Nikola Bralić, reprezentativni trener, najviše ocjene dodijelio je braći Sinković, Damiru Martinu i Davidu Šainu. Istodobno, pohvalio je i članove juniorske posade u četvercu na pariće: Ančića iz splitskog Mornara, Šaina i Šituma iz Mladosti te Baričevića iz zadarskog Jadrana.

'Oni će biti juniori i iduće godine', istaknuo je Bralić, koji je već uočio i nekoliko nadarenih mladića u Krki, Vukovaru, pulskoj Istri i Trešnjevki.

'Sve više klubova osvaja medalje na državnom prvenstvu, nije više sve rezervirano za Mladost, Trešnjevku, Gusar i/ili Iktus', dodao je Zdravko Gajšak, tajnik Hrvatskog veslačkog saveza, koji je, baš poput Srećka Šuka, tajnika Zagrebačkog veslačkog saveza, pohvalio veslače iz Medulina i Vela Luke.

Rezultati - osmerci - seniori: 1. Mladost (Kavčić, Ban, Rebić, Matić, M. Sinković, V. Sinković, Udovičić, Filipović, kormilar Čeh), 2. Iktus (Pirić, Srb, Moguš, Šain, Steiner, Kolobarić, Janjić, Malić, kormilar Krištof), 3. Gusar (Boraska, Batinić, S. Skelin, T. Kujundžić, Čulin, N. Skelin, Čavrlj, Banovac, kormilar L. Kujundžić), 4. Jadran, Zadar, 5. Trešnjevka; juniori: 1. Trešnjevka (Biloš, Rupčić, Štajdohar, Hartl, Mance, Krakić, Trucek, Vukovski, kormilar Milić), 2. Jarun, 3. Iktus;
dvojac na pariće - veslačice: 1. Trešnjevka, 2. Iktus, 3. Mladost;
četverac na pariće: 1. Mladost, 2. Trešnjevka, 3. Korana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi