REAL SVLADAO GALAXY

Villas-Boas nagovara Modrića, Real 'dokazao' da mu Luka ne treba

03.08.2012 u 09:16

Bionic
Reading

I dok Real u Americi odrađuje pripreme za novu sezonu, Luka Modrić još se uvijek priprema u 'solo-aranžmanu' te se nada pozitivnom raspletu priče i preseljenju u Madrid. No, sada se u nagovaranje oko ostanka Modrića među 'spursima' uključio i novi trener 'pijetlova' Andre Villas-Boas

Tottenham pruža ruku pomirbe Luki Modriću, a glavni 'mirovni pregovarač' trebao bi biti menadžer toga londonskog kluba Andre Villas-Boas. Portugalac je svjestan da hrvatski nogometaš odbija ostati na White Hart Laneu, ali je obećao da će razgovarati s njim i pokušati ga privoljeti da se vrati treninzima s momčadi.

'Bilo bi idealno da se priključi. Ali on to zasad odbija pa ga moramo podsjetiti na njegove dužnosti koje kao nogometaš ima prema Tottenhamu', istaknuo je Villas-Boas i zatim sa suzom u oku poručio Luki:

'Luka mora shvatiti da ovo nije samo teška situacija za njega nego i za nas u klubu jer nismo dobili odgovarajuću ponudu za njega'.

Španjolski As javlja da je hrvatski reprezentativac jučer trenirao odvojeno od momčadi, a tako bi trebalo biti i danas, osim ako ga Villas-Boas ne nagovori da se priključi ostatku Tottenhamova sastava.

A Marca pak javlja da je Real već pronašao potencijalnu zamjenu propadne li transfer Luke Modrića na Santiago Bernabeu. A taj 'Modrić' zove se Moussa Dembele i igra u veznom redu Fulhama. Njegov agent otkrio je da su se čelnici Reala raspitivali za Dembelea te kako oni nisu prvi veliki klub koji ga traži.

Manchester United navodno je već i poslao ponudu od 10 milijuna eura, ali je ona glatko odbijena. Pretpostavlja se da bi ga londonski klub pustio za 20 milijuna eura, što je, ističe Marca, daleko manje od 45 milijuna za Modrića. Ipak, Dembele se dosta razlikuje od hrvatskog razigravača jer se više oslanja na fizičku snagu u igri i snažan šut, zato Luka ipak ostaje prvi izbor Josea Mourinha.

Iako se čak i Mourinho polako 'okreće' od našeg igrača. Do prije koji dan pričao je kako mu Kaká nije potreban, ali u prijateljskoj utakmici protiv LA Galayja, Brazilac je još jednom zabljesnuo. 'Kraljevi' su furiozno ušli u novu sezonu. U prijateljskoj utakmici s LA Galaxyjem u Los Angelesu puleni Josea Mourinha pobijedili su s čak 5:1. U toj golijadi u strijelce se upisalo čak pet različitih igrača – Higuain ('2), Di Maria ('11), Callejon ('36), Morata ('49) i Jese ('85). Za Los Angeles gol je postigao Lopez, bilo je to za smanjenje vodstva na 2:1 u 23. minuti.

U pripremnom dvoboju igrala su i dva 'otpisana'. Kaká je na terenu proveo prvih 45 minuta, a Nuri Sahin drugo poluvrijeme.

'Nema nikakvih problema ako Kaká ostane u klubu. Pokušat ćemo izvući najbolje iz njega, uostalom on je i u prošloj sezoni bio važan u našem pohodu na naslov. Mi bismo voljeli da ostane. No odluka je na njemu, mora vidjeti što će ga usrećiti. Ako odluči ostati, dobro, ako odluči sreću potražiti drugdje, bit ću sretan zbog njega', rekao je Mourinho o Brazilcu.