iskreni Trigueros

Villarrealov veznjak svojom izjavom nakon utakmice i pobjede u Zagrebu rekao što zaista misli o Dinamu; otkrio je i zbog čega je zabrinut

09.04.2021 u 08:40

Bionic
Reading

Villarrealov vezni nogometaš Manu Trigueros (29) žali što njegova momčad nije zabila dodatni gol u gostima u četvrtak kod zagrebačkog Dinama jer smatra da s pobjedom od 1:0 ne mogu mirno ući u uzvratni susret za tjedan dana u Španjolskoj

'Bila je ovo doista teška utakmica jer je Dinamo u prvom poluvremenu jako zatvorio prostor pa smo imali malo prilika. Bili su jako zatvoreni, stisnuti u prostoru, što nama ne odgovara pa je bilo teško nešto napraviti u prvom dijelu, no onda smo zabili gol iz penala', rekao je Trigueros nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Villarreal je zabio gol u 44. minuti iz jedanaesterca, upravo pred odlazak na odmor. Pogodak s bijele točke zabio je najbolji klupski strijelac Gerard Moreno koji je dan ranije proslavio 29. rođendan.

'U drugom poluvremenu priča se promijenila jer su se Dinamovi igrači više otvorili, ostavljali više prostora pa smo došli do više prilika. Šteta što tada nismo zabili još neki gol pa da mirniji odemo doma na uzvrat. Šteta jer smo imali priličan broj prilika u tom drugom dijelu', izjavio je Trigueros koji je na travnjaku stadiona u Maksimiru proveo 86 minuta.

No, poništeni gol i prilike Dinama nije spominjao...

Dinamo - Villarreal, poništeni gol Mislava Oršića (26) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Napomenuo je kako ih sada u uzvratu čeka teška utakmica jer je Dinamo već pokazao da je velika ekipa.

Villarreal je u prethodne dvije runde Europske lige pobijedio u gostima austrijski Salzburg i kijevski Dinamo s po 2-0, pa prolazak potvrdio i pobjedama na svom terenu s 2-1 i 2-0.

Španjolski mediji izvijestili su u četvrtak navečer kako je Villarreal, poznat pod nadimkom 'žuta podmornica', napravio korak prema prolazu u polufinale.

Dinamo - Villarreal 0:1 (43-11m, Moreno) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

"Nepobjediva podmornica opet je pobijedila u Europi teškog suparnika. Villarreal je znao istrpjeti trenutke tijekom kojih je Dinamo bio dobar te je igrao poput velikih momčadi kada je trebalo ‘zalediti’ loptu", izvijestile su lokalne novine El Periódico Mediterráneo.

"Dinamo je opravdao svoje mjesto u četvrtfinalu pokazavši da među osam najboljih momčadi nije došao tek Božjom providnošću. Villarreal, koji se dobro namučio, pokazao je pak zašto je jedina neporažena momčad Europske lige", dodao je taj dnevnik.

Sportske novine Marca napomenule su kako je Villarreal otvorio vrata polufinala jednim pogotkom svog najboljeg strijelca. "Villarreal uživa u Europi s Gerardom Morenom", navele su u naslovu na internetskoj stranici.

Mundo Deportivo piše kako je "žuta podmornica odnijela dobar rezultat iz Hrvatske zahvaljujući dobroj kolektivnoj igri i Morenovoj hladnokrvnosti koji nije zadrhtao u trenutku izvođenja penala kojim je otvorio put prema polufinalu".

Novine AS navode kako je Moreno bio ključan jer je on uputio loptu koja je pogodila Dinamovog braniča u ruku, nakon čega je i zabio gol iz tako izborenog kaznenog udarca.

  • +34
Dinamo - Villarreal, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL