odluka kluba

Villarreal dva dana prije okršaja protiv Hajduka prodao važnog igrača; ovaj čudan transfer mnoge je iznenadio zbog jednog detalja!

17.08.2022 u 10:32

Bionic
Reading

Španjolski Villarreal, u tjednu kada igraju protiv splitskog Hajduka prvu utakmici play-offa Konferencijske lige (četvrtak, HRT2, 20:45), prodao je u Englesku jednog važnog igrača

Koliko je Uefina Konferencijska liga za Villarreal važno natjecanje, nakon što su prošle sezone igrali polufinale Lige prvaka, teško je reći.

No, sudeći po zadnjim potezima to trećerazredno europsko natjecanje nije im prioritet.

Potvrda toga je i prodaja važnog igrača Pervisa Estupinana, inače ekvadorskog reprezentativnog koji igra na poziciji lijevog beka, u engleski Brighton & Hove Albion za što je stigla potvrda.

Kako se doznaje transfer je vrijedan 17,8 milijuna eura, a Ugovor je potpisan na pet godina.

Inače, prema Transfermarktu 24-godišnji Estupinan, koji je s Villarreal osvojio Europsku ligu 2021., trenutačno vrijedi 20 milijuna eura uz dodatak kako su ga prije dvije godine platili Watfordu 16,4 milijuna eura. Dakle, na njemu baš i nisu zaradili tako da je mnoge iznenadio ovaj transfer, no engleski klub hitno je treba lijevog beka. Znakovit detalj...

Tako je momčad Villarreala ostala bez važnog igrača na lijevoj strani u tjednu u kojem igraju prvu utakmicu protiv Hajduka. To je svakako dobra vijest za momčad iz Splita koja bi prolaskom dalje zaradila oko tri milijuna eura od Uefe, a o zaradi od ulaznica i suvenira da ne govorimo ako produže nastup u Europi.

No, uz to je klub odlučio jednog igrača poslati na posudbu u Italiju. Naime, kako se doznaje napadač Boulaye Dia igrat će u Salernitani, a talijanski klub platit će to milijun eura uz mogućnost otkupa ugovora za 12 milijuna eura.