KLUB U RASULU

[VIDEO] Skandal u gradu košarke. Rubeša izašao s dokumentima: Plaćali su igračima smještaj u zadarskom hotelu dok su bili na pripremama u Poreču

  • Autor: B.T.
  • Zadnja izmjena 23.06.2022 15:45
  • Objavljeno 23.06.2022 u 15:45
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša danas je pozvao novinare kako bi prezentirao nova saznanja oko plaćanja astronomskih cijena smještaja košarkašima KK Zadar prošlog ljeta

Kaže kako ga je nakon izlaska u javnost kontaktiralo nekoliko igrača čija su imena na računima, s tvrdnjom kako u hotelu nisu bili ili su bili vrlo kratko.

'Što je bivši direktor radio možemo najlakše vidjeti po računima za Kevona Harrisa, igrača koji je došao na pripreme i za kojega je u Zadru izdan račun od 27. kolovoza do 14. rujna. Međutim, isti igrač s momčadi je u tom vremenu, od 3. do 9. rujna, bio na pripremama u Poreču i za njega je i tamo izdan račun, što znači da je navodno istovremeno boravio u dva hotela. Pritom, puni pansion u Poreču u hotelu s pet zvjezdica klub je stajao 748 kuna, a svaki u Zadru polupansion s doručkom 1.875 kuna', naveo je Rubeša - javlja portal 057info.

Jedan od igrača, kojemu nije htio reći ime, rekao je da je u hotelu bio jedan dan, a plaćeno je 20 dana. Za smještaj juniora koji inače živi u Đačkom domu za 600 kuna mjesečno također je plaćeno 70 tisuća kuna.

Rubeša je upozorio i na situaciju u kojoj su se našli juniori, kada im je rečeno da zbog 7.000 kuna troška neće moći ići na turnir u Mađarsku. Direktor Žilavec je, kaže Rubeša, odbio dati 3.000 kuna za ručak, a u istom vremenskom razdoblju platio je, kako kaže „fantomskoj udruzi" International Police Association (IPA) oko 30 tisuća kuna za tiskanje edukativnih brošura za učenike.

'Moje mišljenje je da se do sada novac razbacivao. To je bezobrazno i kriminalno i to će sada prestati', najavio je Rubeša.

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Istovremeno je deset dana od smjene Željka Žilavca, Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar objavio javni poziv za izbor i imenovanje novog direktora - jedinog člana Uprave KK Zadar. Tu funkciju trenutno kao vršitelj dužnosti obnaša David Gunjević.

'Želim svima reći da ovo nije poziv za mene iako sam ja v.d. - fokusiran sam na kratkoročne obveze, krpanje rupa a o tome hoću li se javiti na natječaj još nisam odlučio. Pozivam da se jave svi koji mogo pomoći klubu na bilo koji način, ne mora biti samo za direktora. Klub je zapušten, treba napraviti plan rada za četiri godine i ponovno ga približiti navijačima. KK Zadar nije najveći hrvatski klub po trofejima, nego zbog navijača, baze ljudi kojima taj klub znači', rekao je David Gunjević na današnjoj konferenciji za medije, koju je predsjednik Nadzornog odbora sazvao zbog stanja u klubu.

v.d. direktora KK Zadar David Gunjević

v.d. direktora KK Zadar David Gunjević

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

U odnosu na posljednji natječaj, kojim je 2020. godine Žilavec dobio drugi mandat, sada su dovoljne tri umjesto ranijih pet godina radnog iskustva na rukovoditeljskim radnim mjestima.

Kandidati moraju ispuniti i sljedeće uvjete: visoka stručna sprema ili odgovarajući akademski i stručni naziv, izražene organizacijske i komunikacijske vještine te aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Također, ne smiju biti u sukobu interesa.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu kandidati su dužni priložiti životopis, dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja i radnom iskustvu te uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Moraju složiti i PowerPoint prezentaciju s vizijom plana i programa rada za četverogodišnje mandatno razdoblje.

Prijave na javni poziv dostavljaju se u roku od 8 dana, objavio je zadarski portal 057info.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!