MOBING NAD DJELATNICIMA

Potresi u Zadru: Zvonimir Ridl najavio odlazak, osvrnuo se na suđenje u finalnoj seriji i poručio glasnoj manjini: Tako se ne voli svoj klub!

12.06.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Sportski direktor KK Zadar Zvonimir Ridl najavio je odlazak s Višnjika. Za Sportske novosti je rekao kako je za danas zakazan sastanak Nadzornog odbora kluba u kojem očekuje svoju smjenu.

'Ne može se razmišljati o pravom klubu ako dugo vremena nemate predsjednika, ali zato imate strašne pritiske od istih onih koji bi trebali dati ruku pomoći. Odmakli su se i ostavili nas nekoliko operativaca da se borimo kako znamo i umijemo. Nismo imali prave temelje koje će vjerujem oni koji dolaze prirediti jer u protivnom opet će biti sve po starom, uz velike otpore onih koji žele raditi. Govoreći u svoje ime, ali i suradnika koji su bili uz mene, radili smo 15 sati i više dnevno. Nastojali smo igračima biti dobar servis, međutim, to nije dovoljno, oni trebaju imati pravi sportski tretman. Još jednom svima odreda želim zahvaliti jer su napravili pravo čudo, za mene je to vrhunski u uvjetima u kojima su radili. Oni koji su sprječavali da igrači dobiju plaću sada imaju prigodu ispraviti taj dio jer igrači su zaslužili svoj novac', rekao je Ridl za Sportske novosti.

Osvrnuo se i na suđenje u majstorici HT Premijer lige u kojoj je Cibona uzela naslov slavivši 56-51.

'Kapetan Dominik Mavra puno je toga rekao odmah po završetku utakmicu. Otišle su u eter riječi kojima je opisao kroz što smo sve prolazili u finalnoj seriji. Nakon prve dvije utakmice u Zagrebu u kojem suđenje nije bilo nimalo korektno, nakon toga se opet delegiraju isti suci o kojima je bilo riječi. Ono što me osobito boli jest činjenica kako se takvim suđenjem igra s karijerama igrača kojima je košarka život'.

Požalio se na još jedan remeteći faktor u radu:

'Svatko ima pravo iskazati svoj stav o svemu u klubu, ali ta je glasna manjina na društvenim mrežama, slobodan sam reći, vršila mobing nad svim djelatnicima kluba. No, neka to bude njima 'na čast', tako se ne voli svoj klub', poručio je Zvonimir Ridl, očito u svom oproštaju Zadrana. 

Više pročitajte OVDJE