'Studio HNL'

[VIDEO] Samir Toplak bez pardona o razlozima kiksa Dinama, a dotakao se i Gorice koju je vodio: Sportska politika se vodila iz krčme, ali…

23.01.2023 u 09:42

Bionic
Reading

U posebnoj emisiji 'Studio HNL', prikazanoj na kanalu MAXSport, gostovali su nogometni menadžer Andy Bara te Samir Toplak i Rajko Magić

Nakon zimske stanke i Svjetkog prvenstva u Katru nastavlja se SuperSport HNL. No, nakon odigranog 18. kola u emisiji 'Studio HNL' – kojoj je voditelj Saša Marić – sudački ekspert Draženko Kovačić najviše je govorio o promjenama u suđenju s naglaskom na sudački seminar.

'Moram napomenuti da je Komisija odmah nakon završetka polusezone sazvala sastanak, seminar gdje su analizirane sve situacije koje su izazvale polemiku u prošloj polusezoni. Osam dana prije nastavka bio je četverodnevni seminar u Medulinu gdje su provedeni testovi fizičkog stanja sudaca, određene smjernice... Organiziran je i sastanak s medijima gdje su bili predstavnici svih klubova', kazao je između ostalog u emisiji član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić.

Pojasnio je o čemu je točno riječ s naglaskom kako su se odazvali svi klubovi:

'Unatrag nekoliko godina takav seminar bio je zamišljen, no do ove godine se nikada nisu svi odazvali. To je pohvalno, mislim da je bio kvalitetan sastanak gdje su zauzeti jasni stavovi za nastavak prvenstva.'

U video prologu možete pogledati cijelu emisiju te stručni komentar gostiju. Samir Toplak i Rajko Magić detaljno su komentirali sve utakmice 18. kola SuperSport HNL-a s naglaskom na neke VAR odluke koje su u prvi tren bile zbunjujuće.

'Kad prvi na tablici odigra sa zadnjim to je kiks i veliko iznenađenje! Ti događaji oko Dinama koji nisu toliko utjecali na ekipu. Igrači se ne zamaraju što se događa na katu ako je plaća redovna. I tu je kraj priče, njih nije briga. Dinamo je bio dominantan, bio je bolji, realizacija nije bila na nivou iako nije stvorio neke pretjerane šanse.

Trener Sopić mora pronaći neke igrače koji će eksplodirati, koji će odigrati sezonu karijere. Fućak, Mitrović, Ndockyt... Svu nula golova, nitko nije zabio ni gola u HNL-u. Vidjet ćemo hoće li Tim Matavž biti taj, ali on je u 185 minuta ove sezone zabio jedan gol, a ima 34 godine. Kad sam odlazio rekao sam predsjedniku Črnku: 'Gospodine predsjedniče morate brzo dovesti sportskog direktora, sportska politika se vodila iz krčme. On je to doveo i iskreno se nadam da će to biti to. Sportska politika je bila promašena što dokazuju svi dolasci i odlasci', kazao je između ostalog Toplak koji je bio trener Gorice i njegove riječi imaju težinu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/tportal

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>