KAKAV KRALJ!

[VIDEO] Pogledajte ludu zabavu u svlačionici Parme koju je suigračima pripremio neuništivi Gianluigi Buffon, ovo mogu samo legende

01.10.2021 u 09:26

Bionic
Reading

Gianluigi Buffon je legenda. Ne samo po svojim sportskim dostignućima već i po načinu pristupanja sportu i životu. U svemu traži razloge za zadovoljstvo i zabavu.

U nogometni svijet krenuo je iz Parme kao dječak 1991. godine. Četiri godine kasnije postao je golman prve momčadi i tu se zadržao do 2001. godine kada ga je Juventus kupio za 53 milijuna eura, čime je postao najskuplji vratar na svijetu

U Torinu je ostao do 2018. godine, proveo jednu sezonu u PSG-u, pa se vratio među Bianconere s kojima je završio suradnju krajem prošle sezone. U sutonu svoje blistave karijere nakon punih 30 godina, s 43 na leđima, vratio se u matični klub i stao među vratnice.

Načini na kojima pomaže u stvaranju pozitivne atmosfere u Parmi su nevjerojatni. Najbolji dokaz za to je snimka iz svlačionice u kojoj se vidi kako sa suigračima igra, među djecom popularnu igru, 'kamen, škare i papir'.

Simpatični Buffon se fenomenalno zabavlja s dečkima, stvara opuštenu atmosferu, motivira i na jednostavan način razbija sve barijeru koja njegova pojava može izazvati kod 20 godina mlađih suigrača.

Ipak svlačionicu dijele s čovjekom kojeg je Institut za nogometnu povijest i statistiku proglasio najboljim vratarom svih vremena. Godine 2003. UEFA ga proglašava najkorisnijim igračem i najboljim vratarom, a godinu dana kasnije legendarni Pele ga svrstava među 125 najboljih živućih igrača.

U karijeri je osvojio ukupno 29 trofeja, što klupskih što reprezentativnih. Svakako najveći je naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom Italije 2006. godine, a jedan trofeje proslavio je zajedno s negdašnjim hrvatskim reprezentativcem, osvajačem brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, Mariom Stanićem. U dresu Parme u sezoni 1998/99 osvojili su Kup UEFA.