HT Prva liga

[VIDEO] Pogledajte golčinu Damjana Bohara kojom je Osijeku donio novu pobjedu pod vodstvom Nenada Bjelice

31.10.2020 u 17:22

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 10. kola HT Prve lige nogometaši Osijeka slavili su protiv Slaven Belupa u Koprivnici s 1:0

U prvoj utakmici 10. kola HT Prve lige nogometaši Osijeka slavili su protiv Slaven Belupa u Koprivnici sa 1:0 (0:0). Pogodak za Osječane postigao je Slovenac Damjan Bohar u 47. minuti iz slobodnog udarca.

  • +24
Slaven Belupo - Osijek Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Osječani su ambicioznije započeli dvoboj i već u prvih 11 minuta dvaput zaprijetili vratima domaće momčadi, ali je Filipović obranio udarce Pilja i Ljubića.

U 30. minuti je Slaven prvi put zaprijetio Ivušiću. Iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pucao je Glavčić, ali je lopta prošla s krive strane vratnice.

Nakon ne pretjerano bogatog prvog poluvremena, u kojem su nešto bolji dojam ostavili Osječani, momčad Nenada Bjelice povela je u drugoj minuti nastavka. Miérez je srušen na rubu kaznenog prostora pa je sudac Matoc dosudio slobodni udarac. Loptu je namjestio slovenski veznjak Damjan Bohar te preciznim i snažnim udarce pogodio gornji lijevi kut domaćeg gola. Vratar Filipović je bio nemoćan, iako je stajao u tom kutu.

Slaven Belupo je bio blizu izjednačenja u 54. minuti iz slične situacije iz kakve je Osijek poveo. Glavčić je tukao iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, ali je Ivušić odličnom obranom spriječio pogodak.

U 69. minuti domaća momčad je izvela obećavajuću akciju, a kad se činilo da će Ivan Krstanović doći u priliku za svoj 105. pogodak, ispriječio se Igor Silva i u zadnji trenutak izbio loptu ispred Koprivničkog napadača.

Još jednom je Slaven imao priliku doći do izjednačenja iz slobodnog udarca u 84. minuti, ali je Jeffrenov udarac išao ravno u spremnog Ivušića.

Tako je momčad Nenada Bjelice zadržala minimalnu prednost i s nova tri boda probila se na treće mjesto. Osijek ima 16 bodova kao i drugoplasirana Gorica, dok je na vrhu Dinamo s 22 boda. Sve tri momčadi su odigrale osam utakmica. Slaven Belupo je s 11 bodova ostao na petoj poziciji.

U subotu je na rasporedu još i dvoboj Istre 1961 i Hajduka, dok će u nedjelju igrati Šibenik - Rijeka (15 sati) i Lokomotiva - Dinamo (17.05).