NAKON DERBIJA

[VIDEO] Hajdukov trener Ivan Leko vrlo direktan po pitanju igre svoje momčadi; ide li ovo igračima ili 'šefovima'?

05.02.2023 u 20:14

Bionic
Reading

Hajduk je na Poljudu doživio poraz u Jadranskom derbiju od Rijeke 2:1. S time da su gosti do sudačke nadoknade vodili 2:0, ali je sudac domaćinima dosudio dva penala. Jednog je Livaja realizirao, ali drugog nije, te se Rijeka kući vraća s tri boda

Hajduk je doživio drugi uzastopni poraz i jasno je da njegovi navijači ne mogu biti zadovoljni. Jer s dolaskom novog trenera Ivana Leke očekivali su puno više. Međutim, stareg Bilih, nije se skrivao, već je otvoreno pričao o problemima koje ima.

'Težak dan i bolan poraz doma nakon 3:0 iz Pule. Prvo poluvrijeme smo bili dobri protiv vjetra, no u drugom smo darovali dva gola i još nekoliko kontri. Baš loše. Moram prihvatiti da smo loši. Kad dođe malo nervoze, mi više ne ličimo na ekipu, počnemo nabijati. Nervira me to, ljut sam zato i tužan', priznao je Leko te nastavio.

'Ljudi dolaze na stadion na temperature u minusu. Ovo nije ni sjena nogometa kakav Hajduka treba igrati. Treba napraviti dobru ekipu. Pokušavamo igrati s trojicom iza, ali ovo očito nije dobro. Treba pokušati biti pametniji nakon prospavane noći. Iako neće biti spavanja jer imamo dva poraza'.

'Sad je na nama da pokažemo da nismo kukavice i da imamo filinga prama ovom klubu koji je prelijep i predobar da bismo ovako igrali. Svaka nam je utakmica sad teška. Sad je vrijeme za frajere. Moramo dignuti glavu i primiti kritiku Dobro je to što gore od ovoga ne može', rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Trener Rijeke Sergej Jakirović, naravno, bio je sretniji. Iako su mu suci u završnici skoro pokvarili raspoloženje.

'Ogromna tri boda, četiri utakmice zaredom Hajduk je pobjeđivao Rijeku i nije nam bilo lako. Mislim da smo puno bolje odigrali prvo poluvrijeme, a u drugome smo se više otvorili. Meni samo nije jasno zašto nije gledan VAR kod prvog jedanaesterca, mislim kad već imamo taj VAR, ali dobro... Krovinović i Sahiti radili su nam probleme, nije lako igrati na Poljudu, ali drago mi je zbog momaka. Mi želimo da Frigan ostane u momčadi i da se s nama bori za Europu. Mlad je, 2003. je godište, bit će tu puno prilika za njega. Mi svakoj utakmici pristupamo isto, radimo, tek je počelo zapravo... Kad sam dolazio, najavio sam da ćemo se boriti u svakoj utakmici, mislim da smo to sada i pokazali.'.

  • +6
Hajduk - Rijeka (20. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore