trening na wembleyju

[VIDEO/FOTO] Zlatko Dalić pokušao zavarati Engleze, pa na terenu posložio ovu neobičnu postavu...

12.06.2021 u 21:52

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči nedjeljne utakmice protiv Engleske (15 sati) hrabro je poručio: 'Protiv Engleske ćemo imati moćnu, potentnu i agresivnu ekipu'. U to ne sumnjamo, jer 'našpanat' će Dalić igrače, a prema informacijama koje dolaze iz Londona, čini se da se zna i sastav

Puno se posljednjih dana nagađalo s kojim će igračima izbornik Zlatko Dalić krenuti po bod(ove) protiv Engleske. Hoće li u početnoj postavi biti Barišić ili Gvardiol, Petković ili Kramarić, pa ako bude Kramarić, tko će biti na desnom krilu...

Obrana je djelovala 'zacementirano', jer Dejan Lovren imao je problema te je čak bilo i upitno hoće li uopće putovati na Euro. Međutim, izbornik je poslušao liječničku službu, koja je dala zeleno svjetlo i vjerovala kako bi se Dejan Lovren mogao i trebao oporaviti te biti u konkurenciji za neku od utakmica.

Njegov oporavak očito je išao vrlo brzo, te bi u konkurenciju za sastav mogao ući već uoči okršaja protiv Češke.

Izbornik Dalić obično sa svakim pojedincem, posebno onim kojeg vidi na terenu od prve minute, zna obaviti i pojedinačni razgovor, a prema dostupnim snimkama, vidljivo je da je uoči zadnjeg treninga tako pričao s Bornom Barišićem, Andrejom Kramarićem i Nikolom Vlašićem.

  • +5
Trening Hrvatske na Wembleyju uoči utakmice protiv Engleske Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Drugim riječima, na lijevom boku ipak bi krenuo Borna Barišić, a ne Joško Gvardiol, dok bi ulogu centralnog napadača dobio Ante Rebić.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Doduše, novinar Sportskih novosti 'uočio' je ovu Dalićevu klopku za Garetha Southgatea, jer kao početnu postavu, tijekom otvorenog dijela treninga, na teren je postavio ovih 11 igrača: Kalinić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Badelj, Brozović - Kramarić, Budimir, Perišić.

Naravno, ovo je samo Dalićev pokušaj da zavara suparnika, dok je puno realnije da u nedjelju od 15 sati na terenu vidimo ovu početnu postavu, u sustavu 4-2-3-1: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Brozović, Kovačić - Perišić, Modrić, Kramarić - Rebić.

Iako, nagađa se da bi formacija za ovu utakmicu mogla biti promijenja u 4-1-4-1 odnosno da bi to na terenu izgledalo ovako: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Brozović - Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić - Rebić.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL