bravo za livija

[VIDEO/FOTO] Uefa još jednom nagradila Dinamovog golmana, najzaslužnijeg što su 'modri' s ovim podatkom ispred svih europskih velikana

27.11.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak su u gostima svladali austrijski Wolfsberger 3:0 i s tri nova boda odvojili se na vrhu K skupine Europske lige

Momčad Zorana Mamića pobjedom nad austrijskim Wolfsbergerom 3:0 vodeća je momčad skupine i tek je jedan bod dijeli od sigurnog prolaska u nokaut fazu ovog natjecanja. Mogu 'modri' i s aktualnim bodovnim kontom do 16-ine finala, ali da ne bi bilo stresa...

No, prema onome što 'modri' prikazuju, problema ipak ne bi trebalo biti, a posebno impresivno izgleda podatak da je Dinamo jedina momčad u skupinama Lige prvaka i Europske lige, dakle među 80 momčadi, bez primljenog gola.

'Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, dobroj igri i tri gola. Ponosni smo što smo jedina ekipa u Europi koja nije primila gol u četiri utakmice. Jako sam sretan', rekao je Mamić pa dodao:

'Cijela ekipa je odigrala stvarno vrhunski, od Petkovića u vrhu napada, pa do svih ostalih. Još ništa nije gotovo. Pred nama su još dvije utakmice i moramo uzeti još koji bod da bi prošli dalje. Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici, a sada se idemo odmoriti i pripremiti za dalje', zaključio je Dinamov trener.

A taj uspjeh njegove momčadi Uefa je honorirala priznanjem golmanu Dominiku Livakoviću kojeg je još jednom svrstala u momčad kola.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Livakoviću je ovo već treći put da je uvršten u idealnu momčad u ovih četiri kola, pa prema toj statistici možemo bez imalo razmišljanja konstatirati kako je Livaković i dosad najbolji golman u ovom natjecanju.

  • +15
Wolfsberger - NK Dinamo, UEFA Europska liga; 26.11.2020. Izvor: EPA / Autor: EXPA/DOMINIK ANGERER

Golove protiv Wolfsbergera pogledajte u nastavku.