užas na veleslalomu

[VIDEO/FOTO] Stravičan pad i strašna ozljeda američke skijašice; helikopterom je odmah prebačena u bolnicu...

07.02.2022 u 15:52

Bionic
Reading

Veleslalomsku utrku na stazi Yanqing obilježio je težak pad američke skijašice Nine O'Brien tijekom druge vožnje

Nesretna američka skijašica Nina O'Brien s mukom će se prisjećati svog nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Amerikanka je doslovno prošla kroz predzadnja vrata na stazi, u tom joj je zavoju 'popustilo' desno koljeno i pad je bio neizbježan.

U punoj je brzini O'Brien ostala bez skija, a desna joj je noga u tom padu još dodatno zapela za zaleđenu podlogu na stazi. Na žalost, odmah se vidjelo da neće biti dobro, da je ozljeda teška... U punoj brzini je proletjela kroz ciljnu ravninu te u bolovima ostala ležati na snijegu.

  • +11
Nina O'Brien, skijašica, veleslalom, pad, Olimpijske igre 2022., 7.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Liječnička je služba odmah reagirala te je Nina O'Brien helikopterom prebačena u bolnicu u Pekingu, a utrka je bila prekinuta na petnaestak minuta.

Prve informacije govore kako je nesretna skijašica bila pri svijesti, a navodno je doživjela težak prelom desne noge i ozljedu ligamenata desnog koljena... Liječnici američke skijaške reprezentacije potvrdili su kako je Nina prvo pitala koliko je brzo skijala te je bila zabrinuta jer se osjećala krivom što je zbog njenog udesa utrka bila prekinuta.