kaos u pekingu

[FOTO] Neviđen skandal na utakmici hokejašica; Kanađanke i Ruskinje igrale s medicinskim maskama na licu: Ovo jednostavno nema smisla...

07.02.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Utakmica hokejašica na ledu Kanade i Rusije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bila je odgođena za sat vremena jer se kanadske hokejašice nisu pojavile na ledu dvorane Wukesong

Kanadske hokejašice odbile su započeti utakmicu jer su Ruskinje proteklih dana imale šest zaraženih igračica, a uoči utakmice kasnili su nalazi novih testova za koronu.

Ruskinje su izašle na led, ali su ostale stajati na plavoj crti jer im se Kanađanke nisu željele približiti. Naime Kanada je bezuvjetno bila protiv toga da Ruskinje igraju bez maski.

Potom je utakmica odgođena za sat vremena, a 'pregovori' su završili tako da su hokejašice obiju reprezentacija ponovno izašle na led, ali su nosile medicinske maske ispod kaciga!

Počasni predsjednik Međunarodne hokejaške federacije Rene Fasel oštro je reagirao na takav rasplet...

  • +10
Kanada-Rusija, hokej na ledu, žene, Olimpijske igre 2022., 7.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia

'Ne znam ni kako to komentirati. Ne razumijem što se zapravo događa. Ne vidim da je moguće igrati hokej pod medicinskim maskama. To nema smisla. Ne mogu zamisliti kako možete igrati takav sport noseći maske. To je jednostavno nemoguće', rekao je Fasel.

Utakmica je na kraju ipak odigrana, a Kanađanke su potvrdile status najvećih favoritkinja za osvajanje zlatne medalje, pobijedile su 6:1.