BORBA ZA SP 2022.

[VIDEO/FOTO] Preporođeni Gareth Bale zabio je dva gola za pobjedu Walesa i nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo

24.03.2022 u 22:49

Bionic
Reading

Nogometaši Walesa pobijedili su na domaćem terenu u Cardiffu Austriju 2:1 u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo

Prvo ime susreta bio je sjajni Gareth Bale koji je zabio oba gola za domaćina, a u završnoj borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo Wales će još jednom biti domaćin. Velšani čekaju pobjednika ogleda Škotske i Ukrajine, a ta će se utakmica odigrati tijekom lipnja.

Prvu opasnu situaciju u Cardiffu kreirali su gostujući nogometaši, no vrlo brzo su Velšani ritmom i žestinom preuzeli kontrolu utakmice, a u 25. minuti zabljesnuo je Gareth Bale. Fantastično je Bale izveo slobodan udarac, s dvadesetak metara malo iskosa te je pogodio same rašlje suparničkog gola za 1:0 domaćina.

>> GOL GARETHA BALEA POGLEDAJTE OVDJE

Bale je bio najveća opasnost po Austrijance, a gosti ga nisu uspjeli zaustaviti ni u 51. minuti kada je zabio za povećanje na 2:0. Nastavio je Bale u istom ritmu te je odličnu šansu imao u 63. minuti. Tom prilikom mu je lopta ipak prešla preko kopačke, a u idućem napadu je Austrija smanjila na 2:1.

Sabitzer je pucao, a lopta je na putu prema domaćem golu dodirnula Daviesa, prevarila velškog golmana i odsjela u domaćoj mreži.

  • +17
Wales - Austrija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Chris Fairweather/Huw Evans / Shutterstock Editorial / Profimedia

Do kraja utakmice austrijski nogometaši su pritisnuli Wales. Arnautović je imao dvije šanse, jednom je zaprijetio i Kalajdzic. Pokušavali su Austrijanci doći do izjednačenja i produžetaka, no Wales je zadržao vodstvo i time se za jedan korak približio Svjetskom prvenstvu krajem godine.